Poslovni klub PartneRI pokreće 5. Natječaj za sufinanciranje projekata iz kulture i inovacija

170

Poslovni klub PartneRI raspisao je sada već peti natječaj u protekle 3.5 godine od osnivanja Kluba, čiji je cilj podizane kvalitete života u lokalnoj zajednici putem  sufinanciranja projekata u kulturi, umjetnosti i inovacijama na području Primorsko-goranske županije.

Poslovni klub PartneRI tako nastavlja svoju misiju i najavljuje peti natječaj u iznosu od novih 100.000 kn, prikupljenih putem članarina svojih vjernih članova, uglavnom pravnih osoba, mikro, malih i većih poduzeća i pojedinaca s područja Primorsko- goranske županije. Natječaj se odnosi na sufinanciranje projekata koji će se provoditi u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2022. godine u Primorsko-goranskoj županiji.

Mogu se prijaviti trgovačka društva, obrtnici ili udruge građana sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, samostalno ili u partnerstvu. Bitno je napomenuti da je iznos pojedinačne potpore po projektu ograničen, a može iznositi maksimalno 50% ukupne vrijednosti projekta do iznosa od maksimalno 50.000,00 kuna. Prijavitelj mora obavezno navesti druge izvore financiranja koje je dužan samostalno osigurati. Naposljetku, svi zainteresirani uz prijavu moraju dostaviti i video zapis u maksimalnom trajanju od tri minute koji predstavlja prijavljeni projekt.

Prednost će imati projekti prijavitelja mlađih od 40 godina, prvenstveno žena,  zatim projekti koji se bave primjenom novih tehnologija, kao i oni koji mogu zadržati mlade u Rijeci te koji mogu stvoriti veću vrijednost za širu zajednicu. Kandidirati se mogu i poduzetnički projekti  koji imaju daljnju ekonomsku vrijednost, odnosno nude razvoj poslovanja i zapošljavanja.

Zainteresirani se mogu prijaviti elektroničkim putem na e-mail info@partneri.hr s naslovom „Prijava – financiranje projekata“. Rok za prijave je 12. studenoga  2021. godine. Ako  prijavitelj ima više prijedloga projekata, za svaki prijedlog mora dostaviti zasebnu prijavu, a svaki prijavitelj može prijaviti  najviše dva projekta.

Odluku o financiranju projekata donijet će Skupština Poslovnog kluba na prijedlog peteročlanog Programskog savjet udruge najkasnije do 15. prosinca 2021. godine, a odluka će biti objavljena putem sredstava javnog informiranja i na internetskim  stranicama udruge Poslovni klub PartneRI.

Poslovni klub PartneRI okuplja tvrtke, poduzetnike, ali i fizičke osobe iz Primorsko-goranske županije na načelima filantropije. Zajednica je to koja svojim djelovanjem,  čija je financijska platforma uplata članarina koje kreću već od tisuću kuna godišnje za mikro poduzeća, želi aktivno poduprijeti inicijativu kroz projekte iz područja kulture i inovacija te tako stvarati bolje okruženje i veću kvalitetu života.  Dodatni cilj je razviti partnerstvo i poslovnu suradnju među članovima te suradnju između poslovnog i kulturnog sektora.

Kroz četiri dosadašnja natječaja sufinanciran je 21 projekt,  među kojima možemo istaknuti sljedeće: History film festival – inkluzivno kino i mogućnost gledanja filma za slijepe osobe, publiciranje knjige Velida Đekića „Zvali su me Industrijska“, Projekt „Riječke plesne večeri 2020“ za naše građane zlatne životne dobi, hrvatski Fashion Revolution tjedan, projekt Quarnerolli – Hrvati u osvajanju Arktika, projekt „Mama, tata vježbajte sa mnom“, mozaik umjetnika Matka Kezelea na stepenicama u Barčićevoj ulici, Prostorne intervencije na Lukobranu Rijeka, autorice Svjetlane Despot, danas jedne od najjačih photo spot mjesta u našem gradu, kao i Strip art – uređenje dječjeg parka na Pomeriju.  Sufinanciran je projekt „Srce na terenu“, odnosno prva faza dokumentarno eksperimentalnog filma o košarkaškom igralištu i vrijednim ljudima povezanima s projektom, zatim Ženski inkubator za sljedeću generaciju poduzetnica – projekt studenata PAR Akademije, Festival Rijeka murala udruge Akumulator, kao i slagalicu suvenir MemoRi 2020 Zaklade sveučilišta u Rijeci.  Ali kako ne spomenuti i produkciju filma „Slana voda“, autorice Paule Mangano koji je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu, u selekciji kratkoga igranog filma te audio-vizualnu produkciju Putokaza Omnibus Meandri, nedavno nagrađenu prestižnom nagradom na Parma Internationa Music Film Festivalu.

Brojkama  rečeno u četiri dosadašnja natječaja zaprimljeno je 117 prijava s različitim projektima, a prema natječajnoj dokumentaciji njihova je ukupna vrijednost iznosila 2.650.895 kn. Od toga je Poslovni klub PartneRi odobrio 21 projekt koje je sufinancirao s iznosom od 459.000 kn.

Svi zainteresirani kandidati  potrebne podatke o novom natječaju mogu pronaći na službenoj stranici https://partneri.hr/.  Ujedno zahvaljujemo našim stalnim članovima koji su putem uplata članarina sudjelovali u sufinanciranju ovih za zajednicu korisnih projekata i pozivamo nove članove da nam se priključe, jer, kao što kaže pjesma „ kad se male ruke slože, sve se može“.

Komentari