Položeni vijenci u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana Hrvatskih branitelja

140

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Rijeke položila je vijence na spomen obilježja na grobljima Drenova i Trsat te na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Vijenci su položeni u Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova, te ispred središnjeg križa na drenovskom groblju. Vijenci su potom položeni i na Mostu hrvatskih branitelja u središtu Rijeke, a nakon toga i na spomen obilježju na groblju Trsat.

U ime Grada Rijeke vijence su položili zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski, a delegaciju Primorsko-goranske županije koja je položila vijence na Centralnom groblju Drenova i na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata predvodio je zamjenik župana Vojko Braut.

„Čast nam je što u ime Grada Rijeke možemo položiti vijence povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i zaista smo zahvalni svim braniteljima koji su omogućili da danas imamo jedinstvenu i cjelovitu Hrvatsku. Posebno smo u mislima s članovima obitelji koje su u ratu izgubile svoje najbliže i njima od srca veliko hvala na slobodi koju danas imamo. Svim Riječankama i Riječanima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu želimo da proslave ovaj posebno važan dan za Hrvatsku“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

Polaganju vijenaca nazočili su i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković, pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Željko Jurić, savjetnica gradonačelnika za razvoj i gospodarstvo Nataša Zrilić, ravnateljica direkcije za gospodarenje zemljištem Gabrijela Kiš Jerčinović, savjetnik za zaštitu i spašavanje i obrambene pripreme Goran Šarić, savjetnica za prostorno uređenje i graditeljstvo Sanja Žunabović kao i predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 

Komentari