Policija uhitila Pernara: Ispred škola organizirao natjecanje u sklekovima i izdržaju, nedavno bio i u Rijeci

108
pernar
Izvor: Screenshot Instagram

Šibenska policija dovršila je istragu nad Ivanom Pernarom koji je priveden nakon što je došao pred jednu šibensku srednju školu. Podsjetimo, nedavno je bio i u Rijeci ispred Elektroindustrijske i obrtničke škole gdje je dijelio 100 eura onome tko napravi 100 sklekova. Pernar već neko vrijeme obilazi škole i “nagrađuje” učenike, a PU zagrebačka nedavno je molila ravnatelje i učitelje da im dojave ako se Pernar pojavi pred njihovom školom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 39-godišnjak 8. veljače u Šibeniku ostvario obilježje prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, jer je u zoni odgojno-obrazovne ustanove, prethodno koristeći društvene mreže, organizirao i pozivao na javno okupljanje radi promicanja vlastitih interesa. Na okupljanju je sudjelovalo oko stotinjak učenika srednjih škola, a osumnjičeni je organizirao i natjecanje u izdržaju i sklekovima, sve radi osobne promocije obzirom je video sadržaj učinio dostupnim javnosti na društvenim mrežama.

Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 7. i čl. 16- Zakona o javnom okupljanu osumnjičeni je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.

Komentari