Policija objavila detalje stravične nesreće na A1: 75-godišnji državljanin Slovenije kriv za smrt 46-godišnjeg Slovačkog državljanina

91
policija

PU karlovačka objavila je detalje očevida jučerašnje teške prometne nesreće kod čvora Novigrad. Podsjetimo, jučer oko 10:30 sati na autocesti A1 na 50. kilometru dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo slovački državljanin, a sedam osoba je ozlijeđeno.

Kako se dogodila prometna nesreća?

Kako javlja PU karlovačka, osobnim automobilom slovenskih registarskih oznaka u smjeru sjevera upravljao je 75-godišnji državljanin Slovenije koji se započeo prestrojavati iz desne u lijevu prometnu traku, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu.

Prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio vozila slovačkih registarskih oznaka s kojim je lijevom prometnom trakom u istom smjeru upravljao 46-godišnji državljanin Slovačke. Od jačine udara automobil slovenskih registarskih oznaka je odbačen na zaštitnu ogradu. Nakon toga automobil slovačkih registarskih oznaka je također odbačen na zaštitnu ogradu te je u daljnjem nekontroliranom kretanju udario u osobni automobil srpskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji državljanin Srbije, nakon čega se višestruko prevrnuo.

U prometnoj nesreći 46-godišnji državljanin Slovačke je smrtno stradao, dok je sedmero putnika iz navedenih automobila lako ozlijeđeno. Na mjestu događaja očevid je obavio zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu. 75-godišnji državljanin Slovenije će uz kaznenu prijavu tijekom dana biti doveden pritvorskom nadzorniku”, priopćili su iz policije za Riportal.

L.B.

Komentari