Podignuta optužnica protiv pedofila koji je vodio Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije

92
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjenih kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela zadovoljenja pohote pred djetetom mlađim od petnaest godina iz članka 160. stavka 1. KZ-a, sve u svezi članka 51. KZ-a. (21. 10. 2021.)

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je od veljače 2021. do lipnja 2021. godine, počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenice (2008.), znajući za njezinu dob, na području jedne općine u Primorsko-goranskoj županiji.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), stoji u priopćenju riječkog DORH-a.

Vođa riječkog Zdruga katoličkih skauta, koju je niz godina vodio MOST-ov zastupnik Marin Miletić, već je bio uhićen u travnju, a u pritvoru se nalazio do 29. srpnja kada je proveo nekoliko dana na slobodi te je ponovo uhićen. Podsjetimo, vođa riječkog Zdruga je preko interneta pristupao sadržajima dječje pedofilije i pohranjivao ih i dijelio preko mobilnih aplikacija.

Tom prilikom oglasila se i Riječka nadbiskupija koja je kazala kako je “neizravno upoznata sa slučajem”.

L.B.

Komentari