Počele gužve na cestama prema moru, najveće kolone kod Lučkog

24

Započeo je produženi vikend, a s njim kreću i gužve na cestama. Putujete li na produženi odmor, pripremite se za nešto duži put jer su primijećeni zastoji na autocestama, prenosi HAK.

Prvog dana produženog vikenda, na Tijelovo, promet je pojačan na A1, između čvorora Lučko i Zadar ll u smjeru mora. Primijećena je kolona od 2 km na ulasku na autocestu u Lučkom sa zagrebačke obilaznice iz smjera Jankomira.

Gusto je i na čvoru 2 – Vrbovsko, na autocesti A6 prema Rijeci. U zoni radova stvorila se kolona duga oko 500 metara. Na autocesti A7 kraj graničnog prijelaza RUPA u smjeru Slovenije kolona je oko 1 km. Pojačan je promet i na ostalim graničnim prijelazima sa Slovenijom te s Bosnom i Hercegovinom.

Gužve se očekuju i tijekom vikenda pa sve do 25. lipnja, kada se u povratku s odmora prema unutrašnjosti najveće gužve očekuju na naplatnim postajama Lučko (A1/A6), Zagreb-istok (A3) u poslijepodnevnim satima, kako u utorak, tako i u nedjelju.

”U vrijeme vršnih opterećenja, osobito tijekom vikenda, radovi na autocestama na kojima bi se mogle stvarati veće gužve, neće se odvijati. Bude li potrebno, radovi će se odvijati tijekom tjedna”, stoji na stranicama HAK-a.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu. Od 15. lipnja do 15. rujna brzobrodska linija svakodnevno povezuje Rijeku, otoke Krk (Krk), Rab (Lopar) i Pag (Novalja) te Zadar. Polazak iz Rijeke je svakog radnog dana u 8,15, a povratak iz Zadra u 16,15. sati. Plovit će brzi brod “Melita”, kapaciteta 180 putnika.

Komentari