Pleter o optužbama koje kruže Banijom: “Možemo se mi i povući, na tržištu ima dosta posla”

243

Nakon što je državna tvrtka Pleter preuzela pripremu hrane, na društvenim mrežama pojavila se objava pod nazivom „Operacija Pleter“ u kojem se ističe da nema dovoljno hrane za sve ljude. Ujedno, dana je kritika da Pleter ne razvozi hranu u okolna sela, već volonteri moraju to raditi sami.

Pleter je za Net.hr odgovorio na kritike: „Nakon svih katastrofa koje su nam se dogodile u 2020. godini, počevši od epidemije, prvog potresa u Zagrebu, i zadnjeg šokantnog nemilosrdnog i razornog potresa na području Petrinje, svi mi, iz naše hrvatske poslovne zajednice našli smo se u raznim situacijama te vjerojatno svatko sa svojom pričom i pokušajima opstanka svoga poslovanja. Stoga, dopustite da se vratimo korak unazad da podsjetimo sve kako na taj dan potresom zahvaćenog područja, naši djelatnici iz Petrinje pripremili su 3600 obroka, uključujući i za civile koji su bili smješteni u vojarni Predrag Matanović u Petrinji. Iskreno nam je žao svih stradalnika sa potresom pogođenih područja, kao i svih poduzetnika, obrtnika i malih proizvođača sa tog područja kojima je nažalost iz više razloga onemogućen rad. Konkretno, iz članka je razvidno da su volonteri na lokaciju dostavili 2 termosa iz kojih je moguće „izvući“ 100 obroka. Mi nemamo niti dobivamo informacije kolike su potrebe na navedenoj lokaciji, no da je njihov nadležni predstavnik zatražio od Stožera i 3 i više termosa vjerujemo, da bi mu isto pripadnici HCK i dostavili. Uistinu u ovom trenutku nitko ne postavlja pitanje broja obroka niti prebrojava komade mesa i bobe graha. Iz obraćanja se vidi da gđu. Bunjan nešto tišti, ali zaista se nadamo da se radi više o nedostatku informacija kojima raspolaže, negoli širenju dezinformacija.

Zato, koristimo prigodu da Vas upoznamo kako je Pleter-usluge d.o.o. dobio kao mobilizacijski nalog da preuzme prehranu stanovništva na potresom pogođenom području obzirom da posjedujemo kapacitete i sigurnosne standarde koji isto mogu zadovoljiti. Nadam se da javnost razumije sada da nismo imali ništa protiv hvalevrijednog i nadasve brzog angažmana volontera, niti nemamo ništa protiv da se u prehranu stanovništva uključe i lokalni ugostitelji, ukoliko nadležna tijela u nekom trenutku donesu takvu odluku. No, Društvo Pleter-usluge nije ono koje donosi takvu odluku, a preko leđa naših zaposlenika koji trpe vrlo često neopravdane uvrede lome se zahtjevi kolega ugostitelja. Ne umanjujemo ničiji doprinos i trud, ali ne želimo da se naši radnici, kuharsko i ugostiteljsko osoblje obezvrjeđuje.

U konačnici, posla na tržištu ima dovoljno za sve i kad Država donese takvu odluku, Pleter se može povući i lokalnim ugostiteljima prepustiti obavljanje tog posla. Do tada, molimo javnost da „Operaciju Pleter“ provode na „drugom frontu“ te prestane omalovažavati angažman naših radnika koji marljivo i s ponosom obavljaju pred njih postavljenu zadaću i prehranjuju svo.je obitelji, a uz to isto kao i mnogi s tog područja obnavljaju svoje domove, spavajući u kamp kućicama,“ prenosi Net.hr

Komentari