Platak: Završeno deseto pojedinačno prvenstvo Hrvatske u disc golfu

122
disc golf

Proteklog se vikenda na Platku igralo 10. pojedinačno prvenstvo Hrvatske u disc golfu u organizaciji Disc golf kluba Eagle iz Rijeke i Hrvatskog flying disc saveza. Kroz dva turnirska dana igralo se u tri runde u kojima se 35 natjecateljica i natjecatelja iz 7 klubova borilo za titulu u četiri divizije – juniorskoj (MJ18), veteranskoj (MP40), ženskoj (FPO) te open (MPO).

Prvog dana natjecanja vrijeme je bilo naklonjeno igračima te su odigrane dvije runde po uglavnom suhom terenu. U svim kategorijama vodila se neizvjesna borba za postolje, juniori su bili na samo tri bacanja razlike, a u veteranskoj kategoriji je čak četvero igrača lovilo prošlogodišnjeg pobjednika Mikića (DGK Varaždin). Najveću prednost nakon dvije runde ostvarila je perspektivna Ana Gorički (FDK Zagreb) – čak 12 bacanja pred drugoplasiranom Geček (DGK Varaždin) dok je u Open kategoriji poveo Đurak (DGK Varaždin) ispred klupskog kolege Vuckovića te Tuhtana i Bošnjakovića (oba DGK Eagle, Rijeka) koji su zaostajali svega 4 odnosno 5 bacanja za vodećim.

disc golf

Drugog dana natjecanja padala je jaka kiša uz mjestimičnu maglu te se po teškim uvjetima odigrala treća runda natjecanja u kojoj nije bilo promjena na vrhu. Natjecanje je trebalo završiti finalnom rundom u svim kategorijama, međutim vodstvo turnira u dogovoru s natjecateljima odlučilo je da će se finale igrati samo u open kategoriji. Nakon polusatne odgode zbog magle, finale je započeto, međutim zbog iznimno guste magle natjecanje je prekinuto te su pobjednici proglašeni prema rezultatima odigrane tri runde.

Disc golf sezona u Hrvatskoj nije gotova, do kraja godine igrat će se još 5 kola Hrvatske disc golf lige, a već sljedećeg vikenda (1.-2.10.) na rasporedu je Stonehill Open na terenu u Stubičkim Toplicama.

disc golf

Zainteresirani za disc golf uvijek se mogu javiti u Disc golf klub Eagle putem Facebooka, Instagrama ili web stranice (www.dgk-eagle.hr).

Rezultati PH (PDGA):

Juniori: 1. Ćavar (FDK Zagreb), 2. Kruljac, 3. Mokricki (oba FDK Nova Gradiška)

Veterani: 1. Mikić (DGK Varaždin), 2. Ćavar (FDK Zagreb), 3. Zrinski (DGK Stubaki)

Žene: 1. Gorički (FDK Zagreb), 2. Geček (DGK Varaždin), 3. Šimenc (DGK Lagoda)

Open: 1. Đurak, 2. Vucković (oba DGK Varaždin), 3. Tuhtan (DGK Eagle)

disc golf disc golf disc golf disc golf

L.B.

Komentari