Pjevački zbor mladih Josip Kaplan Rijeka osvojio vrijedne nagrade i priznanja na 13. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova Zadar

436
PZM Josip Kaplan
Pjevački zbor mladih Josip Kaplan ponovo je dokazao svoju vrsnu kvalitetu osvojivši 1. nagradu (94 boda) i Srebrni križić opatice Čike (2. mjesto u ukupnom poretku) na 13. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova Zadar. Osim toga, dodijeljena im je i Posebna nagrada za najbolje izabran program te Posebna nagrada za najbolju izvedbu djela hrvatskoga autora. Jaku je konkurenciju činilo 11 amaterskih zborova iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Bosne i Hercegovine te Kosova.
Zborove je bodovalo Međunarodno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Jasenka Ostojić (Hrvatska), predsjednica povjerenstva; Antoaneta Radočaj-Jerković (Hrvatska), Csaba Kutnyásky (Mađarska), Lorenzo Donati (Italija), Gancho Ganchev (Bugarska).
PZM Josip Kaplan

Nagrade i diplome dodijelile su se na završnoj priredbi koja se održala u subotu 27. svibnja u crkvi sv. Krševana u Zadru.

Nagrađeni program prepoznat od strane provjerenstva kojim se PZM Josip Kaplan predstavio bio je sljedeći: renesansna skladba “Now Is the Month of Maying” Thomasa Morleya, “Primorski napjevi” Stevana Stojanovića Mokranjca, “Dugo u noć” Josipa Kaplana, gospel u obradi Mosesa Hogana “The Battle of Jericho” te “Nyon Nyon” Jakea Runestada. Hrvatsko društvo skladatelja dodijelilo im je Posebnu nagradu za najbolju izvedbu djela hrvatskog autora upravo za izvedbu skladbe “Dugo u noć” autora čije ime s ponosom nose – Josipa Kaplana.

PZM Josip Kaplan

Svojim su ukupnim plasmanom kaplanovci osigurali mjesto u nadmetanju za Veliku nagradu Grada Zadra gdje su odmjerili snage sa slovenskim i češkim zborom, a pobjedu je zasluženo, kažu, odnio mješoviti zbor “Moraviachor”.

Izvrsna organizacija, izvrsni zborovi i jaka konkurencija obilježili su još jednu kaplanovsku avanturu, a novi planovi i izazovi ove moćne gomilice već su na pomolu. Umjetnička voditeljica zbora je Doris Kovačić.

Komentari