PGŽ: Pronađen počinitelj razbojništva u roku pola sata te prijavljen za još četiri istovrsna kaznena djela

101
policija

Policija je jučer, 18. listopada, nešto iza ponoći zaprimila dojavu o razbojništvu na benzinskoj postaji na području Zameta u Rijeci. Po dolasku na mjesto događaja prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je muška osoba prijeteći djelatnicima oštrim predmetom i pištoljem otuđila novac te se udaljila.

Ubrzo zatim, nedaleko od mjesta događaja, policijski službenici nadležne I. policijske postaje Rijeka i Jedinice specijalne i interventne policije zatekli su mušku osobu koja se dovodi u vezu s počinjenjem razbojništva te ga uhitili i priveli u policijsku postaju.

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Rijeka utvrđeno je da je riječ o 22-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je od rujna do sredine listopada počinio pet kaznenih djela razbojništva u trgovinama i benzinskim postajama na području Srdoča, Vežice, Viškova i Zameta u Rijeci odakle je otuđio novac.

Materijalno su oštećene tvrtke iz Rijeke, Kastva, Splitsko – dalmatinske i Međimurske županije za oko 6290 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

L.B.

Komentari