PGŽ nabavlja nova vozila hitne pomoći za Gorski kotar i otoke

64
hitna pomoć

Primorsko-goranska županija i Zavod za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije do kraja godine nabavit će ukupno 6 sanitetskih vozila za potrebe hitne medicinske službe u vrijednosti od 3.425.000,00 kn.

Riječ je o 4 vozila pogona 2×2 za sjedište u Rijeci, Ispostave Krk, Mali Lošinj i Rab u vrijednosti 2.000.000,00 kn, te još 2 vozila pogona 4×4 prilagođena za zimske uvjete za Ispostavu Čabar i Sjedište u Rijeci u vrijednosti 1.425.000,00 kn. Temeljem provedenog postupka javne nabave, Ugovor je sklopljen sa CIB COMMERCE d.o.o. iz Buzeta.

Od 2013. godine sredstvima PGŽ kupljeno je ukupno 37 vozila hitne pomoći

Inače, Zavod za hitnu PGŽ raspolaže sa 49 vozila, među kojima su i 2 specijalna terenska vozila za rad u zimskim uvjetima te jedna prikolica za masovne nesreće koju su nabavili prvi u Hrvatskoj. Od 2013. godine sredstvima PGŽ kupljeno je ukupno 37 vozila u vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna.

Primorsko – goranska županija kontinuirano ulaže u Zavod za hitnu medicinu PGŽ, kojemu je u ovoj godini raspoređeno gotovo 4,5 milijuna kuna od aktivnosti dostupnosti na primarnoj razini zdravstvene zaštite, specijalizacije doktora medicine do sufinanciranja pojačane izvanbolničke hitne medicinske pomoći. Također se planira osigurati i dodatna 3 milijuna kuna za redovnu djelatnost što će biti jedna od tema sljedeće sjednice Županijske skupštine PGŽ.

L.B.

Komentari