PGŽ jedina zelena i najviše procijepljena županija u RH

131
koronavirus

U PGŽ-u je 1003 novooboljelih, a 646 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao pa isti iznosi 11829. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 3083 uzoraka briseva, što čini udio od 32.53% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 568 novooboljelih osoba, 151 iz Gorskog kotara, 105 s Liburnijskog područja, 85 s otoka Krka, 71 iz Crikveničko- vinodolske regije, 13 s otoka Cresa, sedam s otoka Lošinja te tri s otoka Raba. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 626, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 308 mlađim dobnim skupinama te 69 populaciji starijoj od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer smanjio za sedam pacijenata i iznosi 103. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi sedam pacijenata, dakle jednaki broj kao i prethodnih pet dana. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminulo dvoje pacijenta od kojih jedan s prebivalištem u PGŽ-u te jedan iz Istarske županije.

Tako se broj umrlih osoba tijekom V. epidemijskog vala kojeg projiciramo od 4. siječnja popeo na 28 osoba od kojih su 10 bile cijepljene, ali nijedna od njih nije primila tkz. booster dozu za pojačanje zaštitnog imunološkog odgovora, što bi za njih kao starije osobe s komorbiditetima bilo izuzetno važno.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je, zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitaliziranih, nešto niži od jučerašnjeg i iznosi 0.87%. Udio cijepljenog odraslog stanovništva u PGŽ-u iznosi 75.51%, a ukupnog stanovništva 63.71%, što znači kako smo jedina zelena i najviše procijepljena županija u RH.

L.B.

Komentari