Ovog vikenda održava se Cres & Lošinj Trail

92
cres trail

U tradicionalnom jesenskom terminu i ove se godine održava jedinstvena trail utrka koja spaja dva otoka, Cres i Lošinj. Cres & Lošinj Trail Weekend trail je utrka sastavljena od dviju zasebnih etapa s tri težinske kategorije te natjecatelji biraju u kojoj kategoriji žele nastupiti i slijedom toga izabrati jedan ili oba dana ovog jedinstvenog događaja. Utrka svake godine privlači sve veći broj zaljubljenika u trčanje kroz prirodu, a ove godine na utrci će sudjelovati rekordan broj sudionika što dokazuje kvalitetu organizacije te privlačnost destinacije.

U nedjelju, 5. studenog 2023. Cres će ugostiti atraktivnu utrku Cres Trail u tri kategorije: Green (8,3 km), Blue (15,3 km) i Purple (22,5 km). Start utrke održat će se ispred bara Plavica (kod novog mula) u Cresu s početkom u 10:00 h (purple), 10:15 h (blue) i 10:30 h (green), dok će se proglašenje pobjednika održati na istom mjestu u 13:30 h. Očekuje se oko 450 sudionika, a uz domaće trkače, u najvećem broju dolaze trkači iz Italije i Slovenije. Natjecatelji biraju u kojoj kategoriji će se natjecati te se kategorije mogu razlikovati ovisno o danu, a uz profesionalne trkače, u najvećem se broju radi o obiteljima i rekreativcima.

cres trail

Nakon svake utrke proglašava se pobjednik, a nakon obje utrke proglasit će se ukupnog pobjednika Cres & Lošinj Trail Weekend-a u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ukupni je pobjednik onaj koji obje utrke u kategoriji Purple odradi za najkraće vrijeme.

Cilj događanja je pozicioniranje otoka Cresa i Lošinja kao atraktivnih destinacija aktivnog odmora koji uz stotine kilometara uređenih staza nude posjetiteljima vrlo širok spektar mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Kroz ovo događanje želja je povezati i prikazati ljepote oba otoka i njihovih skrivenih kutaka te isturenih vrhova uz promociju aktivnog načina života.

cres trail

Komentari