Ove tužne i ružne slike njemačkih turista s Ilovika svijet će vidjeti. I što ćemo sad?

203
Izvor: Screenshot FB

Na Facebook stranici “Spasimo otok Ilovik”, Ilovčani su otkrili trenutno stanje stvari te tužnu priču Mrtvaške. Naime, jutros su s Ilovika morali otputovati gosti iz Njemačke, među kojima i jedan gospodin u kolicima jer se vozilima više ne može doći do mulića. Video možete pogledati OVDJE. Objavu prenosimo u nastavku:

“Nakon zauzimanja uvale Mrtvaška na najjužnijem dijelu otoka Lošinja, 13. lipnja 2022., ŽLU Mali Lošinj je, po nalogu Zlatka Komadine, potpomognuta privatnom zaštitarskom firmom, temeljnom i interventnom policijom, golemim bagerima razorila put od parkirališta do mulića. Nasipali su čitavo brdo kamenja i zemlje kako bi automobilima, vozilima hitne pomoći i svim drugim interventnim vozilima i vozilima opskrbe onemogućili da dođu do mulića. Prohodan je ostao samo mali koridor kojim će sad zaštitari, po svom nahođenju, omogućavati ili ne omogućavati prolaz Ilovčanima do svoga doma.

Po uzoru na neka druga vremena tražit će „ausweis“: ti možeš, a ti ne, ako slikaš ili snimaš, zabraniti ću ti prolaz, nemoj me krivo pogledati, jer nikad više do kuće nećeš doći.

Imaš li propusnicu? Turist? Ne možete na mulić!

Ovo nisu scene iz nekog koncentracionog logora ili iz neke afričke banana države, ovo je sad postala ilovačka stvarnost. Ilovčanima, turistima koji žele doći na otok Ilovik, radnicima, uspostavljen je režim kakvog nema ni u Sjevernoj Koreji.
U takvoj situaciji jutros je skupina gostiju sa Ilovika morala otputovati u svoje domove u Njemačku. Jedan od tih gostiju je paraplegičar, u invalidskim kolicima.
Pogledajte mučenje njemačkih državljana koje su snimili i poslali nam naši gosti iz Njemačke i koje će svakako biti poslano turističkim organizacijama u Njemačkoj da svi vide što se radi u Hrvatskoj i kako se i Turistička zajednica Malog Lošinja, između ostalih, ophodi prema svojim gostima!
Znali su uredno poslati uplatnice ilovačkim iznajmljivačima, ali još se ni jednom nisu oglasili i zatražili od aktera projekta Mrtvaška da se zaštite turisti koji žele dolaziti na Ilovik i iznajmljivači od kojih se želi izmusti novac.
Kako se vozilom više ne može doći do mulića, bolesnog gospodina je njegov prijatelj vukao na kolicima u nemogućim uvjetima.”
Snimka zaslona 2022-06-16 180050
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari