Ovaj tinejdžer hodat će od Zagreba do Rijeke za siromašnu djecu: Planira prikupiti 20 tisuća kuna

727
Izvor: Instagram Screenshot Mali zmaj ide u školu

17-godišnji Patrik Radotić volontira, glumi, a slobodno vrijeme provodi družeći se s izviđačima u prirodi. No, sada je spreman za novi izazov. Naime, Patrik planira hodati od Zagreba do Rijeke i prikupiti donacije za djecu koja si ne mogu priuštiti osnovne školske potrepštine. Cilj mu je prikupiti 20 000 kuna i napuniti 100 ruksaka za djecu iz obitelji slabog imovinskog statusa.

Za RTL Patrik je istaknuo: ”Jednostavno volim izazove i volim boraviti vani pa mi je pala na pamet ideja da si ove godine stvarno pomaknem granice i napravim pravi izazov pa da odhodam 180 kilometara od Zagreba do Rijeke. Kad krenem razmišljati malo i kako se približava datum, nije mi svejedno, ali imam pozitivnu tremu, naravno. Krećem pakirati stvari. Sa sobom ću nositi vode, nekakve energetske pločice, studentske mixove i takve nekakve stvari za grickati po putu.”

Patrik planira u četiri dana prehodati svaki dan 50-ak kilometara preko Karlovca, Vrbovskog i Hreljina, a roditelji će ga pratiti automobilom na njegovom putu. U večernjim satima na dogovorenim odredištima Patrik će se sresti s roditeljima koji će mu donijeti hranu i odvesti ga u prenoćište.

Njegova majka, Tatjana Radotić za RTL je istakla: ”Ima 17 godina i vrlo sam ponosna na njega i probat ću ne zaplakati. Vrlo sam ponosna na njega zato što stvarno mislim da je to hvalevrijedno i on već sada vidi da ne treba imati ništa u novčaniku da bi nekome pomogao”. Patrikov otac, Valerio Radotić nadodao je: ”Iako supruga kaže da nije, meni je bilo iznenađenje iako on uvijek ima neke svoje ideje. To su nekakve možda ambicije o kojima sam ja nekad maštao, ali nikad nisam imao hrabrosti da ih ostvarim”.

Svi koji žele donacijama pomoći Patriku u njegovu humanitarnom izazovu za više informacija posjetite ovu stranicu. Patrika ćete moći pratiti na Instagramu, na stranici otvorenoj baš za tu prigodu. Tamo će svakodnevno objavljivati video i slike sa svojega puta, a donacije će se moći uplaćivati preko platforme Čini pravu stvar.

Komentari