Ovaj par spasio je maloljetnike iz gorućeg auta kod Solina!

321
Izvor: Facebook/Instagram

26-godišnji Petar Gizdić i njegova djevojka, 26-godišnja Marija Krištić, noćas su iz plamtećeg automobila spasili petoricu maloljetnih mladića. Podsjećamo da se radi o djeci od 14 do 16 godina od kojih je jedan uzeo ključeve automobila od člana obitelji. Pritom, automobil nije bio ni registriran. Četvero maloljetnika je teže, a jedan je lakše ozlijeđen. Za Radio Dalmaciju Petar Gizdić je ispričao kako je to sve izgledalo:

Vozili smo iz smjera Klisa prema Ninčevićima i ugledali smo sa strane auto, između stupa i drveta. Prema položaju, mislim da su prvo udarili u drvo koje ih je odbilo na stup. Ranije smo tuda već prošli i nije bilo auta, tako da smo zaključili, kad smo već prošli 50 metara, da se radi o nesreći i vratili se. U autu smo vidjeli petero mladih ljudi, jedan je uspio proviriti, bio je sav krvav i zapomagao je. Djevojka mi je medicinska sestra i odmah je pozvala hitnu pomoć. Srećom, mirno je i staloženo reagirala. U tom trenutku je auto počeo dimiti, mi smo ih brzo počeli izvlačiti van.

Auto je bio skroz zgnječen i trojicu koji su sjedili otraga smo lakše izvukli, iako su svi zapravo bili naslagani jedan na drugog jer je auto stajao praktički na prvom kraju. Auto je počeo gorjeti i morali smo čim prije izvući dvojicu sa suvozačkog i vozačkog mjesta. Jedva smo ih izvukli, bilo je teško i fizički jer je bio potpuno prikliješten. Vatra je brzo buknula, imao sam osjećaj u jednom trenu da mi vatra dodiruje lice i cura mi je vikala da se maknem i da ćemo svi skupa izgorjeti u toj buktinji. Dobili smo neku nadljudsku snagu i izvukli smo ih u zadnji tren kroz prozor, najbolje što smo mogli“, kazao je hrabri mladić.

L.B.

Komentari