OTVORENO PISMO: Zbog crnih brojki i pojačanog stradavanja, policija uputila apel motociklistima

75
Brza vožnja je opasna vožnja

Policijska uprava primorsko-goranska uputila je otvoreno pismo motociklistima, potaknuti nedavnim tragičnim događajima na hrvatskim prometnicama.

Budući da je u proteklih nekoliko dana poginulo čak osam motociklista, iz PU primorsko-goranske mole vozače motocikala da pojačaju oprez u prometu i poštuju propise.

Crne statistike pokazuju i da je u zadnjih pet godina u prometu poginulo čak 213 motociklista, a najčešći razlog bila je prebrza i neoprezna vožnja. Stoga su poslali apel vozačima koji prenosimo u cijelosti:

“Poštovani zaljubljenici u motocikle,

potaknuti najnovijim nemilim događajima obraćamo se svima vama koji strastveno volite brzinu i vjetar u kosi, i iznad svega navalu adrenalina kada se kazaljka na brzinomjeru vrtoglavo penje.

Sigurno vam nisu promakle crne statistike da je u zadnjih nekoliko dana čak osam vozača ili suvozača na motociklima i mopedima, poginulo!

Zato neumorno upozoravamo na opasnost koja prijeti vama, vozačima na dva kotača i savjetujemo kako ovakvu vožnju učiniti što sigurnijom, s ciljem da spasimo barem jedan ljudski život ili spriječimo neko drugo teško stradavanje.

Na hrvatskim cestama, u zadnjih pet godina poginulo je 213 motociklista i 56 mopedista (vozači i putnici). Ove brojke znače da je najmanje 270 obitelji osjetilo posljedice nenadoknadivog gubitka svojih najmilijih, a ako se ovaj crni niz nastavi i ove ćemo godine zabilježiti dvoznamenkast broj poginulih motociklista i mopedista.

Većina tih nesreća uzrokovana je prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača, stoga apeliramo na sve vas koji uživate u vožnji motociklom da ne pridonosite crnim brojkama nego da poštujući propise, defenzivnom vožnjom i promišljanjem, u prvom redu o sebi samima, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, pomognete da svako vaše putovanje završi sretno na željenom odredištu.

Sretan i siguran put žele vam vaši „plavci“!”

Komentari