Otkriveni lažni policajci: Stariju ženu u Opatiji prevarili za 82 000 eura

108
policija

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana za koje osnovano sumnjaju da su počinili kazneno djelo prijevare.

Riječ je o osobama starosti 46 i 63 godine za koje je istraživanjem utvrđeno da su u tri navrata, od 30. kolovoza pa do 5. rujna ove godine, na kućni telefon nazvali 81-godišnju hrvatsku državljanku te joj se predstavili kao policijski službenici koji provjeravaju je li novac koji ima u banci krivotvoren.

Pri tome su joj naredili da svu ušteđevinu podigne iz banke u protivnom će je privesti u zatvor. Oštećena je tako nepoznatoj osobi predala 82 000 eura koje su joj obećali vratiti sljedeći dan, a što nisu učinili.

Obojica osumnjičenika su po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.

Apeliramo na građane da budu vrlo oprezni i ne vjeruju nepoznatim osobama koje se lažno predstavljaju kao policajci koji kontroliraju novčanice. Takvi postupci se provode u bankama i građani se za to ne kontaktiraju telefonom.

Ponavljamo-policijski službenici telefonom nikada od građana ne traže informacije o novčanicama, a još manje od njih traže podizanje novca iz banaka!

Stoga u ovakvim i sličnim slučajevima molimo da se svaki oblik pokušaja prijevare odmah prijavi policiji na broj 192.

L.B.

Komentari