Otkriven uzrok požara u zgradi Delta 5!

175
požar

Jučer su u Rijeci, a dan prije i u Cresu, evidentirani požari kojima je oštećena zgrada i kontejneri za odlaganje otpada. U požarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ih pripadnici JVP Rijeka i DVD Cres.

Prema nalazu očevida, za uzrok požara u zgradi na Rivi u Rijeci, što je izbio oko 7.20 sati, utvrđen je tehnički uzrok. Požar su ugasili pripadnici JVP Rijeka i pri tome je evakuirano 11 osoba. Požar je izazvao kvar na elektroinstalacijama, a u zgradi u vlasništvu državne tvrtke su oštećeni dijelovi stubišta, dok su ostali dijelovi zgrade zacrnjeni dimom od požara. Materijalna šteta će biti naknadno utvrđena.

U Cresu je u kontejneru za odlaganje otpada izbio požar u subotu, 9. listopada oko 7 sati i potom se proširio na još ostala dva kontejnera. Očevidom je utvrđeno da je požar nastao ljudskom radnjom, odnosno, odlaganjem zapaljivih predmeta. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a oštećena je komunalna tvrtka sa sjedištem u Cresu.

Budući da je započela sezona grijanja, molimo građanima da budu posebno oprezni prilikom odlaganja neugašenih predmeta na zapaljivim mjestima, kao što su kontejneri za odlaganje otpada jer ista mogu pridonijeti uzrokovanju i širenju požara većih razmjera. Ostali savjeti za sigurna postupanja u sezoni grijanja mogu se vidjeti ovdje.

L.B.

 

Komentari