Otkriven identitet misteriozne žene koja je pronađena na Krku?

214
Izvor: PU primorsko-goranska

Paul Bradbury objavio je da se njegovom portalu Total Croatia News javila Nina Schmidt iz Los Angelesa, koja tvrdi da je jako dobro poznavala pronađenu ženu. Tvrdi da ženu nije vidjela niti se čula s njom od 2015. godine, kada se navodno žena preselila u Irsku.

Total Croatia News navodi da je Schmidt dala sljedeću izjavu policiji: “Odmah sam prepoznala ženu na fotografiji kao Danielu A., Slovakinju koja je radila za tvrtku u kojoj sam ja bila operativni menadžer u Los Angelesu 2015. Tvrtka ju je zaposlila preko neprofitne organizacije koja pomaže beskućnicima. Daniela je često bila u skloništima za žene. Daniela nam je rekla da želi otići u Irsku, gdje ima dobrog prijatelja s kojim može živjeti. U srpnju 2015. otišla je u Irsku i to je bilo posljednje što smo čuli od nje. Čim sam vidjela njenu sliku, odmah sam kontaktirala policiju u Krku i poslala mail lokalnim hrvatskim policijskim postajama s njezinim imenom i fotografijama. Daniela je doživjela teška vremena i nije imala sreće. Ali bila je stvarno dobar radnik, pametna i ima divno srce”.

TCN je primio još jedan mail. Laura Nowak iz SAD-a također tvrdi da je pronađena žena Daniela A. Priložila je fotografije s jedne zabave u LA-u iz 2014. godine, na kojima se nalazi žena koja jako sliči ženi pronađenoj na Krku. “Pronašla sam je na fotografijama tvrtke The Giving Keys u Los Angelesu u Kaliforniji. Obratila sam se tvrtki i vlasnici, oni nisu znali njezino ime, ali kažu da je vjerojatno prisustvovala događaju s nekim koga su angažirali kroz Ženski centar Downtowns u LA-u. Pronašla sam ženu na još nekoliko fotografija i sve je proslijeđeno hrvatskim vlastima”, navela je Laura.

“Dugo sam razmišljala trebam li se uopće javiti, ali onda sam dobila još informacija. Vodim grupu na Facebooku kako bih pokušala pomoći u povezivanju izgubljenih članova obitelji. Koristila sam programe za prepoznavanje lica, a potom sam provjeravala društvene mreže, sve dok nisam pronašla nekog tko je sličan osobi s policijske fotografije”, kaže Laura za Total News Croatia.

L.B.

Komentari