Oštetio više vozila, zaustavio promet na državnoj cesti, a i počinio prisilu prema službenoj osobi

139
policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske postaje Rab, kazneno je prijavljen 43-godišnji hrvatski državljanin zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela oštećenje tuđe stvari te prisila prema službenoj osobi.

Riječ je o osumnjičeniku koji je jučer ,oko 11.30 sati, na području Barbata na Rabu bez ikakvog razloga koristeći se drvenim i kamenim predmetom oštetio pet parkiranih vozila (četiri osobno i jedno teretno vozilo) u vlasništvu hrvatskih i stranih državljana. K tome je u istom mjestu oštetio dijelove rasvjete i video nadzora na trgovini u vlasništvu pravne osobe. Materijalna šteta procjenjuje se na najmanje 10 000 eura.

Dolaskom policijskih službenika 43-godišnjaka su našli kako sjedi na sredini kolnika državne ceste Barbat-Mišnjak čime je nedozvoljeno blokirao promet. Prilikom uhićenja ometao je i postupanje policije pružajući aktivni otpor, a pri tome je i fizički napao policijskog službenika udarcem u lice te ga lakše ozlijedio.

Osumnjičeni 43-godišnjak je za navedena kaznena djela oštećenja tuđe stvari i prisile prema službenoj osobi kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Također je i prekršajno sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog nedozvoljenog blokiranja prometa na državnoj cesti.

Komentari