„Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti“: započinju radionice za nezaposlene

20

Suradnjom Udruge za zaštitu obitelji i partnera, Grada Rijeke i riječkog Centra za socijalnu skrb počinje se provoditi projekt pod nazivom „Osnaživanjem i edukacijom do veće socijalne uključenosti“, a uključuje osposobljavanje i podršku nezaposlenim osobama.

Trideset osoba u socijalnim kategorijama (mladih) dugotrajno nezaposlenih te žena žrtava nasilja pohađat će osposobljavanje za posao kako bi poboljšali svoju socijalnu integraciju i sposobnost pronalaženja posla.

Projekt je financiran s više od 700 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda za razdoblje do 2021. godine. U osposobljavanje su uključeni stručnjaci koji će polaznike provesti kroz deset radionica za unaprjeđenje komunikacijskih vještina potrebnih u svijetu rada.

Polaznici će imati mogućnost uključiti se i u ostale aktivnosti projekta kao što je individualna pomoć u učenju te savjetovanje, telefonska podrška i mentorstvo.

Do sada je onomogućeno pohađanje radionica za trideset osoba iako je potreba u Rijeci mnogo veća. No ovo je tek prvi put kako se projekt provodi, prvi korak u povećanju zapošljivosti.

Komentari