Riječ je o diplomskom studiju Ilustracije, pri Odsjeku za likovnu umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Kao takav, jedinstven je u Hrvatskoj, a rijedak i u širokom okruženju – stoji u opisnoj brošuri. Najavljen je još 2014.godine, a s izvođenjem kreće već ove jeseni. Također, navedeno je da će studij karakterizirati jaka sekcija stripa, a razvijen je i oblikovan na temelju iskustava niza srodnih izbornih kolegija s nekolicine naših i inozemnih akademija.

Na ovaj će se studij moći upisati osobe sa završenim sveučilišnim preddiplomskim studijem Likovne kulture Umjetničke akademije u Osijeku te sve ostale osobe sa završenim istovjetnim ili srodnim sveučilišnim preddiplomskim studijem drugih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj (Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Arhitektonski fakultet, Učiteljski fakultet i sl.) ili inozemstvu, kao i osobe kojima je preostalo najviše 20 ECTS bodova do završetka preddiplomskog studija. Završetkom studija stječe se titula magistar ilustracije (mag.art.), prenosi Srednja.hr

– Studenti Diplomskog sveučilišnog studija Ilustracije bit će osposobljeni za samostalan profesionalan angažman u oblikovanju raznorodnih ilustracija te za njihovo apliciranje u različitim medijima. Moći će preuzimati tržišne zadatke, voditi ih kroz sve segmente realizacije te suvereno kreirati adekvatna rješenja na temelju stečenih znanja, vještina i iskustava, primjenjujući visoke i precizne kriterije kvalitete. Bit će osposobljeni i za timski rad u složenim i posebno zahtjevnim projektima pojedinih medija u čijem razvoju ilustracija predstavlja samo jedan određeni segment, navedeno je u opisu studija.

Više o ovom novom i kreativnom studiju saznajte u brošuri.

UAOS Diplomski Studij ILUSTRACIJA Brosura by srednja.hr on Scribd