Osigurani letovi za povratak Hrvata koji se nalaze u Italiji, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj

23

Suradnja Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Vlada Republike Hrvatske osigurala je komercijalne repatrijacijske letove u svrhu povratka hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u Italiji, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj. Hrvatski državljani trebali bi se vratiti u Hrvatsku 4. travnja u popodnevnim satima, a letove će izvršiti zrakoplovna kompanije Croatia Airlines.

Točnije radi se o 3 leta na relaciji Zagreb-Rim-Zagreb, Zagreb-Lisabon-Madrid-Zagreb te Zagreb-Stockholm-Zagreb, a karte se mogu osigurati preko putničke agencije „Obzor Putovanja“. Najviše Hrvata među kojima su većim dijelom studenti, dolaze iz Španjolske, a njih broj kreće se između 150 i 200. Iz Italije će se vratiti 60 do 120 osoba, a trenutno se razmatra i mogućnost repatrijacije građana trajektom iz Ancone do Zadra.

U priopćenju se navodi i da diplomatske misije i konzularni uredi u svijetu nastavljaju predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana koji su zatražili pomoć pri povratku u domovinu.

Komentari