Opatija obilježava 135 godina lječilišne tradicije te postaje oaza zdravlja i wellnessa

150
THALASSOTHERAPIA

Ožujak, mjesec u kojem željno iščekujemo proljeće, a sport i rekreacija zamjenjuju opuštanje te uživanje u blagdanskim delicijama, tradicionalno donosi i početak programa „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ koji starta u subotu, 2. ožujka besplatnom nordijskom šetnjom uz stručno vodstvo.

Početak ožujka za povijest opatijskog zdravstvenog turizma ima simboličku važnost, jer je 4. ožujka 1889. godine Opatija proglašena carskim klimatskim lječilištem. Titulu „šampiona zdravlja i wellnessa“ i imidž omiljene jadranske destinacije za aktivni odmor te oporavak duha i tijela najstarija hrvatska turistička prijestolnica drži već 135 godina. Jedinstvena klimatska pozicija koja objedinjuje blagotvorne učinke aerosola i mediteranskog bilja s ugodnim planinskim utjecajem Učke pruža izvrsne uvjete za poboljšanje zdravlja. Osim toga, vrhunske zdravstvene institucije, wellness centri te lječilišne ustanove, ali i tradicionalni programi posvećeni aktivnom životu, prepoznatljiv su dio opatijske ponude.

Nordijske šetnje povijesnim stazama Opatije održavat će se svake subote na različitim rutama s početkom u 10 sati do kraja svibnja te od rujna do prosinca, a polazak je ispred Ville Angioline. Održavaju se pod stručnim vodstvom KŠR Gorovo, a organizator je TZ grada Opatija.

Vježbanje

Uz nordijsko hodanje, „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ donosi i „Thalasso Cardio Walk“ u suradnji s ustanovom Thalassotherapia Opatija, koji će se pod stručnim vodstvom fizioterapeuta održati 16. ožujka, 20. travnja te 18. svibnja. Dana 13. travnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji povodom Svjetskog dana zdravlja održat će se 12. Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju. Program Festivala, osim izbora različitih ruta za nordijsko hodanje i pješačenje, uključuje i zajedničku rekreaciju, edukaciju o zdravom načinu života te posebnu gastro notu.

U ljetnim mjesecima nordijske će šetnje zamijeniti popularna ljetna aktivnost – veslanje na dasci, poznato i kao supanje. SUP Experience iskustveni je tečaj veslanja na dasci pod vodstvom licenciranog instruktora koje u suradnji s TZ grada Opatija provodi VOP SUP Team. Tečajevi će se održavati na Voloskom kroz lipanj, srpanj i kolovoz.

Projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“, osim nordijskih šetnji te sportskih programa,  okuplja i brojne opatijske hotelijere te spa & wellness centre, koji se uključuju svojim posebnim ponudama (wellness paketi i gastro ponuda zdrave hrane), a dodatne informacije dostupne su na stranicama Turističke zajednice grada Opatija.

opatija sup Experience
Foto: Petar Kurschner

“Opatija – oaza zdravlja i wellnessa” predstavlja idealan odgovor na suvremeni, užurbani način života. Opatija, s čak 135 godina tradicije kao destinacije zdravlja, prepoznata je kao izvrsno mjesto za aktivni odmor. Program koji započinje u ožujku i traje tijekom cijele godine postao je značajan motiv za dolazak gostiju koji žele sudjelovati u šetnjama i drugim aktivnostima usmjerenima prema očuvanju zdravlja. Turistička zajednica grada Opatija svake godine obogaćuje program uvođenjem novih aktivnosti. Sportske i rekreativne aktivnosti te wellness sadržaji postali su neizostavan dio ponude naše destinacije”, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Komentari