Opatija je domaćin dva velika turnira u badmintonu na kojem sudjeluju 350 igrača iz 22 zemlje

61
badminton opatija

Badminton Europe U 17 Circuit tournament “Adria U 17 International 2022” i Adria Youth International (U9, U11,U13 i U14) održava se u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji od 20. do 22. svibnja u organizaciji Badminton kluba Stella iz Zagreba i KŠR Gorovo, a natječu se vrhunski igrači iz Austrije, Belgije, Češke Republike, Engleske, Finske, Hrvatske, Italije, Indije, Irske, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Walesa te posebni gosti natjecatelji iz Ukrajine.

badminton opatija

Na čak dvanaest terena, prva će se dva dana natjecatelji boriti u kvalifikacijama i to u petak od 11:00 do 21:00 i u subotu od 9:00 do 20:00 sati, a u nedjelju ujutro u 9 sati započinju polufinalne te potom i finalne borbe. Natjecatelji se bore pojedinačno i u parovima po knockout sistemu u navedenim kategorijama, a već od polufinala dijelit će se odličja dok će najbolji biti proglašeni na kraju natjecanja. 

badminton opatija

Bit će to pravi sportski spektakl, a s obzirom da turniri traju nekoliko dana, svi sudionici upoznat će se s ljepotama Opatije te će tako ona dobiti i vrijednu turističku promociju. Pod budnim okom organizatora, medicinskog osoblja, sudaca te čak i doping kontrole natjecatelji će imati odlične uvjete za sudjelovanje, što ove turnire uvrštava među najkvalitetnije na ovim područjima.

L.B.

Komentari