OmoLab, Wingo, Stratowave, MAKABI i Zebra Cross najbolji Startup Factory timovi na “Zagreb Connectu”

62

Na “Zagreb Connectu”, održanom u srijedu na Zagrebačkom velesajmu, proglašeno je pet najboljih Startup Factory timova – OmoLab, Wingo, Stratowave, MAKABI i Zebra Cross koji su osvojili po 160.000 kuna bespovratnih sredstava. “Zagreb Connect” je konferencija koja podržava mlade poduzetnike u razvoju njihovih poslovnih ideja, daljnjem razvoju zagrebačkog poduzetničkog ekosustava i stvara bolje uvjete za startup tvrtke na području grada Zagreba i šire.

Najboljim pitchom Zagreb Connecta proglašen je startup Silver Monitor koji je nagrađen iznosom od 60 tisuća kuna, priopćio je Zagrebački inovacijski centar (ZICER).

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER-u) je 17 timova kroz intenzivnu edukaciju i vodstvo vrhunskih mentora, te poticajnu ZICER-ovu infrastrukturu dva mjeseca razvijalo svoje inovativne visokotehnološke ideje, nakon čega je proglašeno pet najboljih Startup Factory timova koji su osvojili po 160.000 kuna bespovratnih sredstava.

MAKABI uvodi novi pristup u procesu prihrane i zaštite bilja primjenom pametnih mikrokapsula tijekom ekološke proizvodnje hrane i drugih poljoprivrednih proizvoda. Primjenom mikrokapsula ispunjenih bioaktivnim tvarima smanjit će se korištenje agrokemikalija (mineralna gnojiva, pesticidi, insekticidi) štetnih za zdravlje ljudi, bilja ili životinja i unaprijediti proizvodnja zdrave i funkcionalne hrane.

OmoLab je laboratorij za vizualnu komunikaciju koji okuplja stručnjake iz različitih područja okupljenih s ciljem razvoja vizualnih komunikacijskih alata za one koji vide svijet drugačijim očima. Ovi alati uključuju OmoType, obitelj fontova oblikovanih za osobe s disleksijom i drugim poteškoćama čitanja te mobilnu aplikaciju OmoReader koja optimizira upotrebu OmoType pisma.

Stratowave izrađuje rješenja bežičnih telekomunikacija na velike udaljenosti za komercijalne sustave bespilotnih letjelica. Ona omogućavaju prijenos velikih količina podataka u stvarnom vremenu iz zraka u centre za obradu, uključujući i područja slabe pokrivenosti signalom. 

Wingo je stol s integriranim grijanjem pogodan za terase kafića, restorana i domova tijekom zimske sezone. Dok uz vrhunski dizajn, ugrijani oko stola uživate u društvu, Wingo stol štedi energiju i čuva okoliš.

Zebra Cross je pametno rješenje za sigurniji promet uz sigurnije i pametne pješačke prijelaze. U uvjetima loše vidljivosti Zebra Cross upozorava vozače te ističe pješake na prometnici.

Najboljim pitchom Zagreb Connecta proglašen je Silver Monitorpametna narukvica i softwerska platforma za praćenje zdravlja starijih pacijenata.

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski program na području Zagreba i šire koji su prije tri godine pokrenuli Grad Zagreb i ZICER s ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva. Program pomaže startupovima u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku, infrastrukturnu, a najboljim timovima i financijsku podršku.

Komentari