Oleg Butković: “Neki trgovci su spremni vratiti cijene na razinu od 31. prosinca”

495
trgovina

U četvrtak bi Vlada trebala usvojiti peti paket mjera. Paket mjera je još u radnoj verziji, a predstavit će ga premijer.

Ministar gospodarstva Davor Filipović sutra će održati sastanak s trgovcima na kojem će tema biti vraćanje cijena za neke od 1300 namirnica navedenih u aplikaciji “Kretanje cijena” na one iznose od 31. prosinca prošle godine, donosi 24sata.

“Obavit će se još pojedini razgovori sa zainteresiranim stranama, to ćemo obaviti u srijedu, budući da premijer sutra ide na put, tako da bi sve moglo biti spremno do četvrtka do sjednice Vlade. Znate da su neke mjere na snazi do kraja trećeg mjeseca sljedeće godine, to se odnosi na plin i čitav niz drugih poticaja, a za neke od njih moramo donijeti odluku sada, prvenstveno što se tiče električne energije i drugih nekih stvari”,  rekao je Butković.

Međutim, kad govorimo o velikim poduzetnicima, znate da je njihova granica bila 180, odnosno 230 eura kad govorimo o potrošnji iznad 250.000 po megavat satu, a danas je cijena kudikamo manja od toga pa je pitanje da li takva mjera ima smisla, a svi ti poduzetnici mogu ugovarati manju cijenu. Zato ćemo vidjeti do četvrtka, obaviti razgovor i s njima, da vidimo što to njima znači, ima li to smisla, ali o svima će se voditi računa i nikoga nećemo zapostaviti”, istaknuo je.

Vezano za sutrašnji sastanak s trgovcima u Ministarstvu gospodarstva, Butković poručuje kako već sad postoji spremnost jednog trgovačkog lanca da vrati cijene na razinu od 31. prosinca.

“U tom smislu će ministar gospodarstva sutra obaviti razgovor sa svim trgovačkim lancima. Vidjet ćemo sutra kako će se to odvijati, uvijek postoje mehanizmi”, dodao je.

Komentari