Odbrojavamo…Nova pravila korištenja WhatsAppa stupaju na snagu za 5 dana!

179

WhatApp je još u siječnju najavio kako će uvesti nova pravila korištenja i zaprijetio korisnicima da ako ih ne prihvate više neće moći koristiti aplikaciju. Korisnici su reagirali na ovu objavu, a mnogi su i deaktivirali WhatsApp i prešli na druge aplikacije za dopisivanje poput Signala i Vibera. Ipak, dio je odlučio pričekati.

Iako je se to već trebalo dogoditi u veljači, Facebook, koji je vlasnik WhatsAppa, odlučio je odgoditi uvođenje novih pravila do 15. svibnja. Korisnike je ovo ponovo natjeralo na razmišljanje i preispitivanje. U WhatsAppu su i malo popustili i poručili kako će korisnici koji ne prihvate nove uvjete ipak moći nastaviti koristiti aplikaciju, ali će ih podsjećati da nova pravila stupaju na snagu i da ih treba prihvatiti.

Na stranici WhatsAppa stoji: „Nitko neće izgubiti pristup svom računu na WhatsAppu 15. svibnja zbog ovih ažuriranja pravila korištenja. Posljednjih nekoliko tjedana prikazivali smo obavijest u WhatsAppu koja daje više informacija o updateu. Nakon što smo svima dali dovoljno vremena da pregledaju nova pravila, nastavit ćemo podsjećati one koji ih nisu imali prilike pregledati i prihvatiti. Kad prođe još nekoliko tjedana, podsjetnik će postati uporan. Nećete moći pristupiti svojim razgovorima, ali ćete se moći javiti na dolazne telefonske i videopozive. Ako imate uključene obavijesti, moći ćete kliknuti na njih kako biste pročitali ili odgovorili na poruku te uzvratili propušteni poziv. Nakon nekoliko tjedana ograničene funkcionalnosti više nećete moći prihvatiti dolazne pozive ili vidjeti obavijesti i WhatsApp će prestati primati poruke ili pozive na vašem telefonu.“

Podsjetimo, nova pravila se prvenstveno odnose na tvrtke koje aplikaciju koriste za komunikaciju s korisnicima što će im omogućiti dijeljenje podataka s Facebookom, prenosi Zimo.

Komentari