Objavljeni detalji teške nesreće u Lovranu u kojoj je poginula studentica: Vozač kamiona iz nehaja skrivio smrt djevojke u Lovranu

166
policija

Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom, starosti 41 godine, vozačem koji je 30. siječnja oko 10.20 sati upravljao teretnim vozilom na području Lovrana gdje je smrtno stradala pješakinja, hrvatska državljanka u dobi od 22 godine.

Policija ga sumnjiči da je ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, iz nehaja prouzročio smrtno stradavanje i ozljeđivanje pješakinja.

Osumnjičeni je navedenog dana upravljao teretnim vozilom (kamionom s pumpom za beton),  krećući se iz smjera Medveje prema Opatiji, kada je na području Lovrana uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela teretnog vozila došlo do izvlačenja metalnog stabilizatora tzv. noge, a potom i smrtnog stradavanja i ozljeđivanja pješakinja, koje su se u tom trenutku kretale nogostupom u istom smjeru kao i spomenuto teretno vozilo.

Na mjestu događaja smrtno je stradala pješakinja u dobi od 22 godine,  dok je pješakinja (28 godina) ozlijeđena, a pješakinja (22 godine) nije zadobila tjelesne ozljede.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 41-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, a u svezi s kaznenim  djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te je predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari