Obećale pomagati starijoj i nemoćnoj osobi pa ju okrale!

63
stariji ljudi

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvjema hrvatskim državljankama, starosti 21 i 47 godina, osumnjičenima za počinjenje kaznenog djela teške krađe.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičene 9. siječnja ove godine teškom krađom oštetile 85-godišnjeg hrvatskog državljanina u obiteljskoj kući na širem bakarskom području. Naime, one su s oštećenikom dogovorile uslugu pomaganja u domaćinstvu i njege, te su posljednjih par mjeseci povremeno ga posjećivale i prema dogovoru mu pomagale. Međutim, spomenutog dana su iskoristile njegovo povjerenje, kao i njegovu stariju životnu dob, odnosno narušeno zdravstveno stanje, pa u vrijeme dok mu je jedna pomagala u kupaonici, druga je iskoristila njegovu nepažnju te mu iz spavaće sobe otuđila novac u vrijednosti oko 92 550 kuna. Tijekom istraživanja je dio novca pronađen i bit će vraćen vlasniku.

Zbog osnova sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela teške krađe iskorištavanjem bespomoćnosti ili drugog osobito teškog stanja druge osobe, obje su osumnjičenice po završetku istraživanja kazneno prijavljene mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Pozivamo i ovim putem sve građane, posebice one starije životne dobi, na maksimalni oprez kod dogovaranja bilo kakvih usluga s nepoznatim osobama čiji identitet i poslovanje nisu provjerili, kako ne bi (p)ostali materijalno oštećeni navedenim ili počinjenjem sličnog kaznenog djela.

L.B.

Komentari