Nutella Cheesecake: Torta za spas u zadnji čas!

97
torta
Izvor: Petra Mihetec FB

U Facebook grupi “Ženski recenziRAJ” jedna je korisnica podijelila brzi recept za tortu koja će vas spasiti u naletu za nečime slatkim.

“Nutella Cheesecake

Evo ženske jedan jednostavan brz i fin recept. Torta za spas u zadnji čas.
Jučer smo frendica i ja, potaknute njenim ciklusom, imale neopisivu želju za nečim slatkim, a ništa od kupovnih slatkiša nije bilo to.
Našla ona kod nekog momka na Instagramu recept za nutella cheesecake. I mogu vam reći da smo oduševljene. Treba vam točno 10 minuta za napraviti (mi smo duže stajale u redu za blagajnu u Konzumu nego sto nam je trebalo da napravimo tortu) I nema pečenja

Sastojci:

125g maslaca
300g drobljenih plazma keksa
Mala tegla Nutelle
600g ABC sira
Jušna žlica šećera u prahu

Postupak:

Rastopiti maslac, dodati jušnu žlicu Nutelle i Plazmu. Sve to dobro pomiješati i baciti u kalup za tortu. Čašom malo utisnuti i izravnati, baciti u škrinju. U drugu posudu baciti ABC sir, šećer u prahu i ostatak teglice Nutelle i dobro pomiješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
Izvaditi kalup sa bazom iz škrinje i baciti smjesu Nutelle i sira preko, izravnati, baciti nazad u škrinju, za otprilike 3/4 sata spremno za konzumiranje.
(Ja imam veći kalup pa je ispala malo tanka, i prvi put ovo radimo pa nismo savladale tehniku izravnavanja keksa. Može se i bez pek papira, samo treba namazati kalup uljem ili maslacem. Mislim da bi onda i rubovi bili ljepši, ali nije bitno kako izgleda, kad je fina kako je)
Snimka zaslona 2022-09-25 104827
Izvor: Screenshot FB

L.B.

Komentari