Novi stanari Filodrammatice bit će restoran i posjetiteljski centar za prezentaciju baštine

167
filodrammatica

Kako doznaje Novi list, u prostoru Filodrammatice, gdje se donedavno nalazio odjel za beletristiku Gradske knjižnice u Rijeci na jesen se planira otvoriti Kulturno-turistički posjetiteljski centar “Povežimo se baštinom”. Radovi još nisu počeli, a iz gradske uprave kažu da se trenutno priprema postupak javne nabave za građevinske radove te nabave opreme za prostor.

“Posjetiteljski centar zamišljen je kao jedinstveno mjesto za prezentaciju baštine koja će se revitalizirati u sklopu istoimenog projekta. Centar će služiti kao mjesto na kojem se može saznati više informacija o kulturnoj baštini svih partnera uključenih u projekt. Cilj posjeta centru prvenstveno je pružiti kvalitetnu inicijalnu informaciju o kulturnoj baštini grada Rijeke i okolnih gradova/općina uključenih u projekt. Također, njime se želi omogućiti posjetiteljima da dobiju osnovne informacije o lokalitetima, da dožive ambijent i estetiku pojedinog lokaliteta te da se potakne želja za istraživanjem, otkrivanjem i učenjem o prezentiranoj baštini na samim lokacijama”, kažu iz gradske uprave za Novi list.

U prostoru gdje se nalazila kavana Filodrammatica otvorit će se Tapas restoran, a zakupac prostora je Rotor usluga d.o.o. Restoran je trebao biti otvoren do 29. siječnja, no radovi u prostoru su se odužili. Spomenuti poslovni prostor izlicitiran je na javnom natječaju za obavljanje djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane po ugovorenoj cijeni od 12 eura po metru kvadratnom na rok od 10 godina.

 

Komentari