Novi bolnički kompleks KBC-a Rijeka počinje s radom 3. travnja

223
prof. dr. sc. Marko Klarić, prof. dr. sc. Nado Bukvić, Višnja Paladin, Igor Jakovljević, prof. dr. sc. Alen Ružić, prof. dr. sc .Renata Dobrila Dintinjana, prof. dr. sc. Iva Bilić Čače

Prilikom svečane primopredaje novog sanitetskog vozila koje je za potrebe KBC-a Rijeka nabavljeno donacijom vrijednom 104.000 eura s PDV-om Riječkog uslužnog servisa (RUS) KBC-u Rijeka, ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić najavio je da će u srijedu, 3. travnja 2024. u 8 sati s radom početi pružanje zdravstvenih usluga za pacijente, žene i djecu, u novom bolničkom kompleksu na lokalitetu Sušak,  Vjekoslava Dukića 7.  Navedeno znači da lokalitet Kantrida kao i Klinika za ginekologiju i porodništvo u zgradi smještenoj na lokalitetu Rijeka KBC-a Rijeka prestaju s radom na dosadašnjim adresama i lokalitetima od 3. travnja u 8 sati.

S obzirom na značaj KBC-a Rijeka i na 600 tisuća pacijenata koji gravitiraju riječkom kliničkom bolničkom centru, u Riječkom uslužnom servisu osjećali su odgovornost i potrebu za donacijom vrlo vrijednog sanitetskog vozila, u cijelosti opremljenog medicinskom opremom prema najvišim standardima i EU kriterijima. Vozilo je stiglo u trenucima kompleksne akcije preseljenja u nove bolničke prostore na Sušaku.

Donacija sanitetskog vozila

Ugovor o donaciji novog sanitetskog vozila potpisali su ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med. i članica Uprave Riječkog uslužnog servisa Višnja Paladin , a na svečanoj primopredaji vozila  ispred novog bolničkog kompleksa na Sušaku je, uz ravnatelja, djelatnike KBC-a Rijeka i ostalih uzvanika, nazočan bio i član Uprave Riječkog uslužnog servisa Igor Jakovljević.

„Budući da već 30-tak godina živimo i radimo u Rijeci, naša je ideja bila da pomognemo zajednici u kojoj živimo i radimo. U dogovoru s KBC-om Rijeka odlučeno je da vam doniramo sanitetsko vozilo koje vam je nužno. Nadamo se će vam biti od koristi i drago nam je da smo bili u mogućnosti nabaviti vozilo“istaknuo je Jakovljević.

Donacija sanitetskog vozila

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić članovima Uprave Riječkog uslužnog servisa izrazio je veliku zahvalu na donaciji i dodao:

Nama će u Kliničkom bolničkom centru nakon preseljenja s lokaliteta Kantrida ostati dva lokaliteta: Rijeka i Sušak i ovo će vozilo služiti za transport najtežih bolesnika. S druge strane, najteži bolesnici ponekad se prevoze u Zagreb gdje se, primjerice, jedino u Hrvatskoj rade transplantacije srca i tada nam trebaju ovakva vozila da mogu svojom veličinom i kvalitetom pružiti siguran transport u najkraćem vremenu i na najsigurniji način. Ovo vozilo ujedno predstavlja dugoročni iskorak za funkcioniranje našeg KBC-a. Poseban je, a možda i simboličan trenutak, što donacija dolazi neposredno prije završne faze preseljenja lokaliteta Kantrida te ginekologije i porodništva s lokaliteta Rijeka, a planirani datum preseljenja je srijeda, 3. travnja, odmah nakon uskrsnih blagdana.  Ta vrlo kompleksna akcija  bit će puno sigurnija ovim vozilom koji će koristiti za prijevoz najtežih pacijenata s dječje intenzivne njege, neonatološke skrbi, za naše Palčiće koji su iznimno osjetljivi.  Donacija, uz značajnu materijalnu, ima i dodatnu vrijednost poruke koju RUS šalje doprinosom i podrškom  široj zajednici u kojoj kao društveno odgovorna tvrtka djeluje, naglasio je ravnatelj Ružić.

Donacija sanitetskog vozila

Novi Citroen Jumper Furgon, proizveden 2023. godine, opremljen je po EU standardima za vanbolničku hitnu pomoć, sadrži kompletnu potrebnu medicinsku opremu i najviši stupanj tehnoloških mogućnosti primjene transportabilnih uređaja svih vrsta poput respiratora i ECMO uređaja. Navedeno je u samom vrhu po sigurnosti za prijevoz najtežih bolesnika na kraćim i dužim relacijama.

Komentari