Gostovanja velikih nogometnih klubova u Hrvatskoj su uvijek velika vijes, a sada je došla jedna stvarno iznimna. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Turistička zajednica Istre ovog će ponedjeljka u Poreču sklopiti ugovor o partnerstvu s mega nogometnim klubom FC Bayern iz Münchena.

Potpisivanjem ugovora, nagađa se, ekipe nogometnog kluba Bayern bi trebale dolaziti na pripreme u Istru, iako je sve još uvijek tajna. Za početak, pretpostavlja se da to ne bi bila prva, nego druga muška momčad ili prva ženska ekipa, no ako oni budu zadovoljni, uvijek postoji mogućnost da Istru odabere i A team.

Jednako tako, suradnja bi mogla uključivati pristup istarskog turizma svim Bayernovim kanalima za promidžbu, a to znači i društvenim mrežama na kojima klub prati čak 70 milijuna ljudi. Navodno bi se u nekom od istarskih ekskluzivnih hotela održavala i godišnja skupština kluba, a neki od igrača bili bi maskote Istre, piše Jutarnji.

Turistička zajednica Istre pozvala je medije u ponedjeljak na svečani čin službenog potpisivanja Ugovora o strateškom partnerstvu između FC Bayern Münchena i Istre, pa će se tada svakako znati više.