Nikolina Tomljanović na Večerima dalmatinske šansone s novim country singlom ‘Ako pitaju za nas’

134
Nikolina Tomljanović
Foto | promo

Na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone, poznata riječka glazbenica Nikolina Tomljanović uživo će izvesti svoju novu country pjesmu ‘Ako pitaju za nas’. Ova pjesma rezultat je kreativnog rada autorskog trojca Nevena KolarićaJosipa Radića i Nikše Sviličića, dok je tekst napisao Nikša Sviličić. Aranžman i produkciju potpisuje Marko Mihaljević.

Nikša Sviličić o pjesmi je rekao: “Pjesma je u svom punom country stilu sjajno zasjala u vokalnoj interpretaciji Nikoline Tomljanović, koja joj je dala snagu i emociju. ‘Ako pitaju za nas’ pjesma je onih trenutaka koje svi proživljavamo, kada nam par običnih, razlivenih kišnih kapi na prozoru busa dotaknu davno zatomljenu uspomenu i izazovu bujicu emocija pa vrate neke davne slike, kada bol i radost postanu jedno.”

Autorski trojac KolarićRadić Sviličić nije nepoznat javnosti. Neven Kolarić, talentirani osnivač benda Riverpool, uspješno radi za brojne Cro bendove, a zapažen uspjeh postigao je na Dori 2023. s bendom Splitters. Josip Radić i njegov projekt Kensington Lima već su kultna pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni, a Josip surađuje s brojnim glazbenicima. Nikša Sviličić, dobitnik Porina, poznat je po suradnji s glazbenim velikanima poput Olivera i Nene Belana.

O Nikolini Tomljanović, Nikša je imao same riječi hvale: “O Nikolini Tomljanović, onoj maloj crvenokosoj iz ex Eni grupe, u hrvatskom pop rocku javnost više manje, sve zna. Ona je moćni performer koji prepoznaje emociju stiha i kolorit glazbe te posjeduje fine nijanse u vokalnom izražavanju te emocije. Nikolini se vjeruje dok pjeva, a to je posebno došlo do izražaja u ovoj pjesmi koja je s Nikolinom dobila dodatnu vrijednost. U pjesmi ‘Ako pitaju za nas’ pronaći će se svatko jer ona oslikava one pejzaže duše zbog kojih život i ljubav imaju smisla.”

Nikolina je o suradnji izjavila: “Majko moja mila, je li to moguće? Još uvijek ne mogu vjerovati da mi je tako snažan trojac autora i glazbenika ponudio ovako krasnu pjesmu. Jedno je kad sam poželiš s nekim surađivati, a drugo kad ti netko sam odluči napisati i uglazbiti pjesmu baš za tebe. Pogodili su ‘u sridu’ baš ono što ja jesam i kojim smjerom se razvija moja glazba. Pjesma je prošla na natječaju Večeri šibenske šansone i mojoj sreći nema kraja! Moj zadatak je dati svu svoju emociju u studiju, kao što ću dati na pozornici u Šibeniku!”

‘Ako pitaju za nas’ idealna je pjesma za nadolazeće ljetne dane koja će zasigurno ostati u uhu slušatelja.

Pjesma je dostupna u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, Tidalu, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima.

Komentari