Nije šala: Ina objavila oglas, traže nekog tko će spriječiti pranje novca

131
novac

Nakon što je ukradena ogromna svota novca, INA je na portalu MojPosao objavila oglas za posao u kojem traži stručnjaka za usklađenost poslovanja. Prijave su otvorene do 9. rujna, a ono što je posebno mnogima zapelo za oko je sljedeće: osoba treba pratiti “unutarnji i vanjski regulatorni okvira vezan uz područje usklađenosti poslovanja s fokusom na pravo tržišnog natjecanja, međunarodne sankcije i sprječavanje pranja novca”.

“Ako tražite novu priliku u karijeri na kojoj ćete imati mogućnost profesionalnog usavršavanja u području usklađenosti poslovanja kroz identifikaciju pravnih rizika, provođenje internih istraga i praćenje regulatornog okvira – ovo je prava prilika za vas”, stoji u oglasu.

U tim ćete se uklopiti ako: “težite ka onome što je najbolje za kompaniju, usredotočujete se na rješenja („kako“), a ne na prepreke („zašto ne“), proaktivni ste i nastojite kontinuirano poboljšavati sami sebe, pitate druge za mišljenje, razmatrate i uzimate u obzir različita stajališta i ako učinkovito pretvarate ideje u akcije.”

Za ovo radno mjesto potrebno je imati minimalno 5 godina radnog iskustva s naglaskom na iskustvu u pravu tržišnog natjecanja, VSS pravne struke, napredno poznavanje rada na računalu i napredno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

L.B.

Komentari