Nevolja nikad ne dolazi sama – Vatra guta autobuse riječkog Autotroleja?!

28

U Splitu i Zagrebu učestalo gore automobili i motocikli, u Rijeci autobusi gradskog prijevoznika Autotrolej.

Posljednji se zapalio 20 siječnja oko 22 sata tijekom probne vožnje na cesti kod vijadukta Svilno. Požar je, srećom, na vrijeme ugašen, automehaničar i vozač,, koji su bili u autobusu, nisu ozlijeđen.i, Autobus marke MAN, proizveden 2007., bio je na probnoj vožnji nakon popravka i tom se prilikom zapalio. Iz predostrožnosti naložen je detaljni pregled svih autobusa  iz serije, istih ili sličnih karakteristika, potvrdili su medijima iz Autotroleja.

Riječ je o seriji požara, u zadnjih se godinu dana zapalilo čak šest autobusa riječkog Autotroleja i samo je sreća htjela da nitko nije stradao.

Počelo je još u siječnju 2018. kada je tijekom vožnje planuo autobus na liniji broj 21 na Drenovi, a onda su se nizali i drugi slučajevi samozapaljenja. Pokazalo se da Autotrolej ima problema s održavanjem autobusa. Ovaj gradski prijevozni posluje s ozbiljnim gubicima, u prvih devet mjeseci 2018. godine iznosili su 7,7 milijuna kuna. Manjka im i vozača, a zbog pada prodaje karata nedavno su bili su prisiljeni neke gradske linije skratiti, a neke i ukinuti.

Komentari