Nevjerojatno! U Rijeci pijani vozač vozio kroz crvena svjetla na semaforima

20

Proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja te smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.

Tijekom nadzora je na području cijele Primorsko-goranske županije evidentirano ukupno 217 prometnih prekršaja i to: 73 prekršaja prekoračenja brzine, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja  vožnje pod utjecajem alkohola, kao i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Uz to su zabilježena i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije, jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te ostalih 85 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 192 km/h izmjerena je u petak, 11. lipnja u 12.24 sati na autocesti A6 u blizini vijadukta Osojnik kod Vrbovskog, gdje je radarskim uređajem evidentirano osobno vozilo marke Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka, dok se kretalo u smjeru Zagreba navedenom brzinom.

Najveća koncentracija alkohola od 1,99 g/kg izmjerena je 43-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, jučer,13. lipnja oko 1.35 sati. Riječ je o vozaču koji je pod utjecajem alkohola na raskrižju ulice Riva i ulice Ignacija Henckea prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje službenika prometne policije, nastavio vožnju kroz crvena svjetla na svim semaforima do Krimeje u Rijeci. Osim toga je prilikom skretanja u ulicu Vjekoslava Dukića izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u rub kolnika. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio ni sigurnosni pojas.
Priveden je na postupanje u službene policijske prostorije te je po završetku zbog počinjenih navedenih prekršaja protiv njega podnijet optužni prijedlog.
Predložena mu je novčana kazna od 41.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, od 75 alkotestiranih vozača, njih pet  je zatečeno s koncentracijom u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg i s 1,51 g/kg, dok su tri vozača evidentirana u kategoriji s 1,01 do 1,51 promila, a dva s 0,51 g/kg.

Inače, prošlog vikenda dogodilo se i 29 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. U cilju veće sigurnosti u prometu opetovano pozivamo vozače na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i propisa.

Komentari