Neočekivani preokret! U Mošćeničkoj Dragi lopov otuđio torbicu, ali ovome se nije nadao

Opatijska policija je brzinski otkrila 65-godišnjaka koji je otuđio torbicu austrijske turistkinje, a u kojoj se nalazio i uređaj za lociranje, tzv. lokator

68

Kaznenom prijavom za počinjenje kaznenog djela krađe završeno je kriminalističko istraživanje nad 65-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Opatija.

Kriminalističko istraživanje je provedeno po prijavi 20-godišnje austrijske državljanke kojoj je tijekom jučerašnjeg dana na šetalištu u Mošćeničkoj Dragi iz naprtnjače na leđima otuđena torbica s dokumentima, bankovnim karticama, novcima i drugim predmetima vrijednosti oko 1800 kuna.

Istraživanjem je utvrđeno da je 65-godišnjak iskoristio nepažnju austrijske turistkinje te joj iz naprtnjače otuđio torbicu s navedenim predmetima, ali nije znao da je u torbici i uređaj za lociranje, tzv. lokator, kojim se vrlo brzo može otkriti lokacija odnosno kretanje otuđene torbice. Tako su policijski službenici u ekspresnom roku došli do počinitelja i zatekli ga sa svim otuđenim predmetima koji su vraćeni vlasnici.
Priveli su ga na kriminalističko istraživanje te je nakon završetka protiv 65-godišnjeg osumnjičenika podnijeta kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Komentari