Navijači i sportaši protivničkih klubova za Baniju složni ko’ jedno!

102
Foto: Ana Rendić

Nakon što je Hrvatsku pogodio snažan potres magnitude 6.2 po Richteru 29. prosinca, navijači i sportski klubovi diljem Hrvatske priskočili su u pomoć. Odmah su počeli organizirati prikupljanje potrepština za unesrećene i odvoziti ih na područje Sisačko-moslavačke županije. Ujedno, svakodnevno su pratili situaciju na terenu i obavještavali što je najpotrebnije u kojem trenutku.

Bad Blue Boysi istog dana u 15 sati krenuli su put Petrinje kako bi pomogli očistiti grad i pomoći unesrećenima. Pridružila im se Kohorta Osijek. Dejan Lovren ponudio je smještaj za 16 najugroženijih obitelji u svojem hotelu u Novalji. Navijačka skupina Torcida, HNK Cibalia Vinkovci, košarkaški klub Dinamo Zagreb, pulska navijačka skupina Demoni, zadarski Tornado, KHL Medveščak Mladi i šibenska navijačka skupina Funcuti pokrenule su akciju prikupljanja potrepština za pogođene potresom. Nogometni reprezentativac Mateo Kovačić putem svoje zaklade je ponudio pomoć unesrećenima u potresu. Klub navijača Armada Rijeka stavio se na raspolaganje svim institucijama, organizirao akciju prikupljanja potrepština, a sada gradi i montažne kućice. Hrvatski boksač Filip Hrgović, nogometaš Alen Halilović, dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Perković stavili su se na raspolaganje svima kojima je trebala bilo kakva pomoć. Rukometni klub PPD u Zagrebu donirao je sredstva za pogođene potresom, a navijačka skupina Bijeli lavovi odveli su sve sakupljeno u Petrinju. Antonio Plazibat, hrvatski najbolji kickboksač zaputio za Petrinju zajedno sa svojim sponzorom kako bi dao svoj doprinos. Sportski kolektivi s područja Varaždinske županije pozvali su sve ljude napune srca toplinom i da zajedno učinimo dobro. Ovo su samo neki od sportaša, klubova i navijača koji su dali svoju ruku onima kojima je najpotrebnije.

Snimka zaslona 2021-01-12 195751

Naprosto nema sportaša, navijačkog kluba i sportskog kluba koji nije dao svoj doprinos. U svakom trenutku prioritet svakog sportaša i navijača bili su pomoć stradalima u potresu. Ono što još više začuđuje jest kako su se protivničke ekipe ujedinile kako bi zajedničkim snagama pomogle svim stradalima u potresu. Nije se gledalo tko je iz kojeg kluba, svi su zajedno postali predvodnici humanitarnih akcija i pomagali onima koji uistinu trebaju pomoć.

Sada, kreću u daljnje pothvate. “Hrvatske navijačke grupe od danas započinju akciju prikupljanja materijala i izgradnju montažnih kućica za najugroženije obitelji na području koje je pogođeno potresima. Želimo na ovaj način što konkretnije i efikasnije pomoći onima kojima pomoć najviše i najhitnije treba jer je situacija izuzetno teška za veliki broj ljudi, pogotovo ako uzmemo u obzir hladno vrijeme i činjenicu da se radi već o ionako zapostavljenom kraju Domovine.

Vrijeme nije saveznik ovom kraju i ljudima u nevolji, njima pomoć i krov nad glavom trebaju odmah jer mnogi i danas, gotovo dva tjedna nakon potresa, spavaju i preživljavaju u automobilima i potpuno neadekvatnim objektima.

S obzirom da veliki broj ljudi želi i novčanim donacijama sudjelovati u ovoj zajedničkoj akciji hrvatskih navijača, zamolili smo našeg prijatelja i čovjeka od našeg najvećeg povjerenja, Damira Markuša – Kutinu da nam ustupi svoj bankovni račun preko kojega će se skupljati donacije specifično za ovu svrhu. Sve one koji svojim novčanim donacijama žele sudjelovati u ovoj akciji, pozivamo da to učine na broj računa ispod ovog teksta:

Žiro račun (kunski i devizni):
IBAN: HR46 2407 0003 1058 39121
Vlasnik računa: Damir Markuš
Adresa: Radnička ulica 15, 44320 Kutina”, objavili su te napomenuli kakp će se novac iskoristiti za montažne kućice.

Akciji su se priključili Bad Blue Boysi Zagreb, Torcida Split, KN Armada Rijeka, Kohorta Osijek, Demoni Pula, UN Tornado Zadar, UN Funcuti Šibenik, Ultras Vinkovci, White Stones Varaždin…, prenosi Dnevno.hr

Komentari