Nastavljeno cijepljenje alergičara u KBC-u Rijeka

64

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka nastavljeno je u subotu 15. siječnja cijepljenje pacijenata alergičara s posebnim rizikom od teških alergijskih reakcija po indikaciji alergologa. Cijepljeno je 76 pacijenata među kojima je većina primila treću dozu cjepiva, a manji broj prvu i drugu dozu. Dosad je u KBC-u ukupno cijepljeno 613 alergičara prvom dozom, 506 drugom dozom i 76 trećom dozom cjepiva protiv bolesti COVID-19.

Cijepljenje je proteklo u najboljem redu, a provedeno je u posebno kontroliranim uvjetima i uz maksimalne medicinske mjere sigurnosti. Organizacija cijepljenja provedena je u suradnji specijalista obiteljske medicine, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i specijalista alergologa KBC-a Rijeka, a pridonijele su i brojne organizacijske jedinice riječke bolnice: Odjel za kontrolu bolničkih infekcija, djelatnici Objedinjenog hitnog bolničkog prijama, Klinike za anesteziologiju i Klinike za kardiologiju, kao i stručnjaci dermatolozi, imunolozi te djelatnici Službe za informatiku, Tehničke službe i Službe bolničkih uslužnih djelatnosti.

Akcija cijepljenja pacijenata s visokim rizikom od teških alergijskih reakcija u KBC-u Rijeka nastavlja se zbog velikog interesa.

L.B.

Komentari