Naručite majicu i pomozite obiteljima djece s malignim bolestima!

Udruga "Nina" nastoji pružiti svekoliku pomoć obiteljima djece koje se suočavaju s malignom bolešću i u suradnji s tvrtkom Apel j.d.o.o. nastoji kroz svoj rad motivirati brojne sugrađane da daju svoj nesebičan doprinos.

168

U usporedbi s tumorima kod odrasle populacije, tumori u djece nisu česti. Svake godine (u prosjeku) od raka u RH oboli više od 20.000 odraslih osoba. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u RH je od početka 2001. godine do kraja 2007. godine od neke vrste tumora oboljelo ukupno 1315 djece i mladih u dobi od 0 do 19 godina. To u prosjeku godišnje iznosi 188 novo oboljele djece i mladih.

Maligne bolesti kod djece predstavljaju posebnu socijalno-medicinsku dimenziju jer bolest ne pogađa samo dijete već i cijelu obitelj. Okruženje malog bolesnika važan je čimbenik na putu do izlječenja, gdje mu je potrebno dati ljubav i snagu. Stoga je nužno roditeljima pružiti pomoć i potporu u svakodnevnim teškoćama s kojima se suočavaju, među ostalim i povezivanjem s drugim roditeljima čija djeca boluju od malignih bolesti radi razmjene iskustava i informacija. Prioritet je ohrabriti roditelje, prebroditi s njima najteže trenutke u životu.

Najčešće teškoće s kojima se susreću obitelji djece su financijske prirode. Najteže su situacije gdje ni jedan roditelj nije zaposlen. Liječenje i dijagnostika je u principu besplatna, ali veliki trošak su lijekovi za jačanje imuniteta i poseban režim ishrane oboljele djece.

NAŠA INICIJATIVA, NEČIJA ALTERNATIVA, naziv je projekta koju je Udruga Nina pokrenula u suradnji s tvrtkom Apel j.d.o.o .

Kampanja je namijenjena prvenstveno pravnim subjektima, odnosno tvrtkama koje majice s otiskom loga Udruge i svojim logotipom mogu koristiti kao dio svojih promocijskih aktivnosti, te zatim koristiti majice u različite svrhe – kao uniforme za zaposlenike te poklone poslovnim partnerima i kupcima. Na taj će način ciljna javnost prepoznati tvrtku kao društveno odgovornu, a djeca dobiti prijeko potrebnu pomoć.

Ako niste vlasnik tvrtke svejedno možete pomoći i naručiti majicu!

humanitarna akcija nina

Cijena jedne majice je 75 kn +PDV, a uključiti se možete kupnjom neograničenog broja majica. Kupnjom 10 majica ili više, udruga NINA uvrstit će Vas na popis sponzora/donatora na svojoj internet stranici.

Osnovna nit vodilja ove kampanje je uključiti što više ljudi koji će nositi ove majice i na taj način komunicirati prema drugima svijest o potrebi pomaganja, kao i mogućnost da se uključe u projekt Udruge Nina i tvrtke Apel j.d.o.o .

Narudžbe i predbilježbe možete ostvariti pozivom 099/450-2382 ili slanjem e-maila na petra@apel.hr