Naručio mineralnu u riječkom restoranu, a poslužili mu nešto što mu je spalilo utrobu: Jedva je preživio

227
mineralna

Odlazak na ručak u jedan riječki restoran u svibnju za 41-godišnjeg Stanka Lakovića iz Pule umalo je završio kobno. Naime, popio je gutljaj mineralne vode i skoro umro.

„Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorila! I iz restorana su me nakon možda pola minute, minute poslali van. Djelatnici su pozvali Hitnu pomoć koja ga je odvela. Nakon prve, lažne sumnje na alergiju, liječnici su dali dijagnozu što je popio. Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu,” ispričao je za RTL Danas.

Do sada je Stanko Laković smršavio 20 kilograma i moraju mu širiti jednjak da bi mogao gutati juhu ili puding. Ne zna kako je kemikalija završila u bočici pa na njihovu stolu.

Kaže, kada ga je odvozila Hitna ispred restorana, supruga se vratila unutra. “Nisu joj htjeli dati ni bocu ni čašu nego su samo iz frižidera izvadili drugu bocu da može slikati što je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htjela van izaći, znači, ako bude zvala hitna će izaći, ako ne nemaju šta izlazit”, rekao je Puljanin Stanko Laković.

Vlasnik restorana koji se nije htio snimati, telefonski je potvrdio za RTL Danas da su uz jelo naručili dvije mineralne vode s okusom, ali nije znao objasniti zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdan. Slučaj je na Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci u čijem dopisu stoji: “Spisi Državnog odvjetništva za vrijeme provođenja izvida i drugih radnji do donošenja odluke o prijavi, smatraju se tajnima”.

Komentari