Škoro pjevao pred Kolindom! Ima li u tome prste požeški gradonačelnik?

171
Foto/Facebook

Netko se svojski potrudio da se na ovogodišnjem Aurea festu u Požegi susretnu hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i predsjednički kandidat Miroslav Škoro. Predsjednica Grabar-Kitarović nazočila je Retrospektivi požeškog festivala „Pjevat će Slavonija“.
Gle čuda, na tradicionalnom požeškom festivalu Škoro je nastupio kao izvođač, pa je tako, kako prenosi 034 portal, imao priliku aktualnoj predsjednici i zapjevati.

U Požegi su krenula nagađanja tko je imao prste u ovoj „situaciji“, a kako prenosi ovaj lokalni portal, uz ovu enigmu nemoguće je bilo otkriti i tko su bili visoki uzvanici na prijamu u Gradskoj kući. Ondje su, navode, pristup imali tek odabrani mediji. I fotografije s toga za Požegu značajnoga društvenog događaja samo su nekima dostupne. Sve je, čini se, bilo obavijeno velom tajne…

U ovom požeškom rašomonu sumnja pada na gradonačelnika Darka Puljašića, koji je, kako prenosi 034 portal, možda „malo bio ‘pod gasom’ ili samo euforičan pa je u izravnom prijenosu na HRT-u rekao kako Predsjednicu poziva na festival i iduće godine na isto mjesto gdje će biti on kao gradonačelnik, a ona kao Predsjednica…“!

Ova „vizionarska“ izjava prvog čovjeka Požege izazvala je medije koji pitaju je li to bila tek „mala šala“ ili pak svjesno i javno davanje podrške predsjednici Grabar Kitarović, jer  Aurea fest svakako nije mjesto za HDZ-ovu predizbornu kampanju, ističu te sumnjaju da bi predsjednica uopće svratila u Požegu na Aurea fest da godina nije izborna.

S druge strane srčana podrška požeškog gradonačelnika aktualnoj predsjednici otvara pitanje tko je onda Miroslava Škoru pozvao na Aurea fest. Je li riječ o gafu samoga gradonačelnika ili pak namjernoj „slučajnosti“, teško je znati. Kako god, Škoro se nije pojavio na pozornici prilikom izvođenja posljednje pjesme na Aurea festu…Na mnoga pitanja oko ovogodišnjeg Aurea festa nema odgovora. Možemo tek zaključiti, što god da se dogodilo u Požegi, neka ostane u Požegi…

Komentari