Nakon niskih temperatura dolazi promjena vremena – Pred nama je kišno razdoblje

21

Nakon što je jučer zabilježeno najhladnije jutro u Rijeci, doći će do promjene postavki sinoptičkih sustava nad Europom, a anticklonalni blok na Atlantiku bit će zamijenjen učestalim ciklonama, koje će sa svoje prednje strane povlačiti osjetno topliji zrak na Europu, što će rezultirati znatnim zatopljenjem, prenosi RiMeteo.

Današnji dan obilježit će nam djelomice sunčano vrijeme, poslijepodne uz daljnji porast naoblake. Zapuhat će slab do umjeren, u gorju krajem dana jak jugozapadnjak uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka -6 do 2 °C, dnevne vrijednosti između 5 i 9 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme, na riječkom području i u gorju uz povremenu kišu. Puhat će slab do umjeren, u gorju povremeno jak jugozapadnjak s olujnim udarima. Jutarnje temperature zraka od 2 do 7 °C, dnevne vrijednosti između 7 i 11 °C.

U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu, naročito poslijepodne i navečer kada lokalno može i zagrmjeti. Puhat će slab do umjeren, u gorju i na moru povremeno jak jugozapadnjak uz mogućnost olujnih udara. Jutarnje temperature zraka od 5 do 9 °C, dnevne vrijednosti između 9 i 13 °C, prenosi IstraMet.

Komentari