Nakon borbe s teškom bolešću preminuo glumac Mustafa Nadarević

56

Prema javljanju Radio Sarajeva, preminuo je poznati glumac Mustafa Nadarević u 77. godini. Mustafi Nadareviću dijagnosticiran je karcinom pluća, a nedavno je otpušten iz bolnice te se nalazio u kući u Zagrebu iz koje nije izlazio zbog epidemiološke situacije. Iako je živio i radio u mnogim gradovima, najveći dio života proveo je upravo u Zagrebu.

Mustafa Nadarević rođen je u Banja Luci 1943. godine, a svoju glumačku karijeru započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih. Godine 1969. postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta, a prve velike uloge dobio je u “Hvarkinji”, “Dundi Maroji”, “Ostavci”, “Gospodi Glembajevi”. U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Mnogi ga znaju po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan” koja je snimana od 2007. do 2016. godine. Mustafa Nadarević kao redatelj debitirao je 1992. godine s predstavom Let iznad kukavičjeg gnijezda.

Ono što je zanimljivo jest da je Mustafa Nadarević amaterskim bavljenjem glumom počeo u Rijeci. “U Rijeci sam radio kao izbacivač. Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego zato jer nije bilo tuče. Ako se zakuha, zamolim ih da izađu i da se ispred tuku do mile volje. U Gusaru u Rijeci. Ako netko ima iz Rijeke, potvrdit će. Rijeka je moja velika uspomena, tamo sam se počeo baviti glumom, recitirati, igrati neke ulogice.”, kazao je Nadarević svojedobno za Novi list.

Od Mustafe Nadarevića oprostila se i Rijeka 2020, koja je na društvenim mrežama otkrila i njegove početke: “Opraštamo se od velikog glumca uz malu crticu: prve korake na svom glumačkom putu, tijekom kojeg je ostvario brojne maestralne uloge, Mustafa Nadarević napravio je u Kazališnoj grupi Viktora Cara Emina. U Rijeku je došao na školovanje, usput dodatno radeći i kao redar u Husaru, prvom disco klubu na ovim prostorima.”

Komentari