Nakon 3 i pol godine i 427 dana blokade računa 3. maj se priprema za isporuku

24
Izvor: Radnici 3. maja

Kanadskom naručitelju Algomu uskoro će biti uručen samoiskrcavajući brod za rasuti teret 733. Nakon krize u poslovanju, ovo je veliki uspjeh riječkih brodograditelja, istaknuo je Edi Kučan. Primopredaja samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret od strane 3. maja najavljena je za utorak, 29. rujna u podne u dvorani uz zapadni ulaz u brodogradilište uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Ova primopredaja značajna je i zbog toga što je to prva isporuka broda nakon 3 i pol godine i čak 427 dana blokade računa.

Samoiskrcavajući brod za rasuti teret naziva „Algome Interpid“ sestrinski je brod već ranije izgrađenog za flotu kanadskog naručitelja. Brod je dugačak 198 metara, a izgrađen je uz pomoć kredita  dobivenog vladinim jamstvima. Kučan je za Radio Rijeku istaknuo: „Nakon 427 dana blokade računa uspjeli smo ostvariti san i dovršiti brod s 800 trećemajaca i oko 250 kooperanata, kojima zahvaljujem na trudu.“

Treći maj radi i na gradnji 723, kemijskog tankera za španjolskog naručitelja, na izradi trupa polarnog kruzera za australskog naručitelja te nekoliko sekcija budućih brodova. Naravno, ono što zabrinjava je što 3. maju još uvijek predstoji teška pravna bitka za njegovu budućnost. Ipak, Kučan je uvjeren da će se u 3. maju uspješno graditi brodovi bez obzira na sve, prenosi Radio Rijeka.

Komentari