Nakon 11 godina suđenja, Riječanin koji je pao i ozlijedio se u centru Labina dobio odštetu!

27

Dana 3. prosinca 2007. godine, dok je padala kiša, Riječanin  se spuštao nizbrdicom prema trgu u Labinu. No, noga mu je proklizala, iskočilo mu je koljeno i zadobio je teške ozlijede. U starom dijelu Labina na nizbrdici koja vodi do gradskih prostorija, Grad je označio parkirna mjesta za svoje djelatnike. To je napravljeno uz postojeći kameni zid na kojem je prethodno bio postavljen rukohvat, no tada je pješacima oduzeta mogućnost da se u hodu uhvate za rukohvat ili oslone za kameni zid.

Postupak se vodio od prosinca 2010. do siječnja 2021. godine te je sada pravomoćno okončan spor protiv Grada Labina. Nakon niza godina parničenja, sud je Riječaninu dosudio naknadu štete od 66 750 kuna, a budući da zbog zadobivenih ozljeda nije mogao obavljati svoju redovnu djelatnost  u stranoj kompaniji, sud mu je dosudio još naknadu od 271 245, 90 kuna. Grad Labin pravomoćnom presudom mora Riječaninu na ime naknade štete isplatiti glavnicu od 337 995, 90 kuna s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama koje iznose 51 338, 40 kuna, piše Glas Istre.

Odvjetnik Riječanina Milan Samardžić kazao je za Glas Istre: “Sada je utvrđen puno veći iznos naknade štete, tu su još i kamate, pa sve zajedno iznosi oko 800 tisuća kuna. Ako Grad ne postupi po presudi i ne plati taj iznos, ići ćemo na Finu i blokirati račun i zatražiti ovrhu. Voljni smo razgovarati i o obročnoj otplati, ali druga strana mora pokazati više volje za komunikacijom i dogovorom nego što je bio slučaj do sada. Uglavnom, pričekat ćemo da vidimo hoće li nas netko iz Grada Labina nazvati.”

Komentari