Najezda krvopija stigla u Hrvatsku!

54
Image by skeeze from Pixabay

Istočni dio Hrvatske poznat je po svojim ljepotama, po netaknutoj prirodi Kopačkog rita, poznatim vinskim cestama, poznatoj Osječkoj tvrđi koja je imala status grada – tvrđave i po srdačnosti svojih stanovnika.

Ali, ovih dana sve to pada u drugi plan jer dolaskom dugo očekivanog ljetnog perioda došla je i velika invazija komaraca s kojom se suočava cijela istočna Hrvatska, a ovoliki broj letećih napasnika godinama nije zabilježen. Proljeće koje je obitavalo kišama i donijelo porast vodostaja napravilo je pravu oazu za ove male krvopije.

Gradske vlasti pokušavaju riješiti ovaj problem i zatražena je dodatna pomoć države jer su ljudi zbog najezde komaraca doslovno zatočeni u svojim kućama. Poslijepodne, kada sunce počne gubiti svoju vrelu snagu opuštajuća i za neke romantična šetnja uz rijeku zapravo postaje nemoguća. Jer izlaskom iz kuće postajete “glavna večera¨ za nasrtljive i neumorne komarce. Iako svaki dan prolaze ulicama automobili koji zaprašuju teritorij, problem najezde komaraca ne jenjava. Uginuli komarci doslovno se metu s ulica, ali nakon samo nekoliko sati vidite da je stiglo milijun novih.

Bez mrežice na prozorima i vratima naprosto se ne može živjeti, a stanovnici su postali doslovno zarobljeni u svojim domovima. Kako riješiti ovaj problem i hoće li nadležna tijela napokon reagirati saznat će se uskoro, a do tada stanovnicima preostaje samo čekanje i sjedenje u kući.

Komentari